Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

T.Ε Έβρου του ΚΚΕ - ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Κάμπιγκ Αλεξ-πολης



Τ.Ε. ΕΒΡΟΥ Αλεξ/πολη 22.11.2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΓΚ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΡΩ ΧΩΡΟΥ

Η συγκυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας προσφέροντας "γην και ύδωρ" στους «επενδυτές». Mε κυβερνητικές αποφάσεις κλιμακώνεται η σταδιακή μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ {Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) της πλήρους κυριότητας πάνω από 3.100 δημόσιων ακινήτων, που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον και που υπόσχονται κέρδη στους «επενδυτές».

Σ΄αυτά τα πλαίσια προχωρά και στην μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, του δημοτικού κάμπιγκ της Αλεξανδρούπολης συνολικής έκτασης 150 περίπου στρεμμάτων μαζί με το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τον θερινό κινηματογράφο, τον χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων «Μαρακάνα» το αρχαιολογικό μουσείο και το διπλανό άδειο ακίνητο (για το οποίο το 2000 ο λαός της πόλης πλήρωσε 30 εκ. ευρώ για την χρήση του),. Ένας χώρος που εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνταν από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της περιοχής για αναψυχή, διακοπές, αθλητισμό, πολιτισμό.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει προηγηθεί η μεταβίβαση του λιμανιού της Αλεξ/πολης με προίκα το αλιευτικό καταφύγιο Μάκρης, το λιμάνι Καμαριώτισσας και το καταφύγιο Θέρμων στο νησί της Σαμοθράκης στο ΤΑΙΠΕΔ και προχωρούν οι διαδικασίες για το ξεπούλημά τους.

Ήδη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών, με κρατικό κυρίως χρήμα, ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να παραλάβει «έτοιμη επένδυση» που θα του επιφέρει το μέγιστο δυνατό κέρδος. Συγκεκριμένα, στις 20.9.13 ανακοινώθηκε από την «ΕΡΓΟΣΕ» -θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ για τη διαχείριση έργων σιδηροδρομικής υποδομής- η υπογραφή σύμβασης για τη σιδηροδρομική σύνδεση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων λιμένα Αλεξανδρούπολης με το σύμπλεγμα των γραμμών του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης. Ο συνολικός χρόνος αποπεράτωσης του έργου, είναι ένα έτος και η σύμβαση κατασκευής του, συνολικού ύψους 3,106 εκατ. ευρώ, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με το αναθεωρημένο Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό προβλέπονται ότι όλα τα ακίνητα του Δημοσίου με τουριστικό ενδιαφέρον, θα μπορούν να μετατραπούν σε οργανωμένους υποδοχείς «τουριστικών δραστηριοτήτων», καθώς και τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων σχεδόν σε κάθε σπιθαμή γης. Κυβέρνηση και Ε.Ε. ανατρέπουν κάθε περιορισμό που υπήρχε στην δόμηση και αίρουν κάθε προστασία του περιβάλλοντος. Παραλίες, λιμάνια, δάση, βουνά, περιοχές NATURA, αρχαιολογικοί χώροι όλα παραδίνονται προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να διευκολυνθεί το ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» για τη χώρα και την περιοχή μας που συναποφασίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ: τουρισμός, μεταφορές, δίκτυα, ορυκτός πλούτος κλπ παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ απαξιώνονται παραγωγικές δυνατότητες της χώρας όπως η αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία, η βιομηχανική επεξεργασία προϊόντων, έργα υποδομών προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, οι κοινωνικές παροχές κλπ

Από αυτή την "ανάπτυξη" κανένα όφελος δε θα έχουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες, οι νέοι και οι άνεργοι.

Υπόσχονται νέες θέσεις εργασίας ενώ έχουν επιβάλει εργασιακές συνθήκες γαλέρας, μισθούς πείνας και οδηγούν ολοένα και περισσότερους στη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η περίφημη "ανταγωνιστικότητα" και στον τουρισμό, οδήγησε 3.000 μικρά ξενοδοχεία και άλλες πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο τα τελευταία 3 χρόνια.

Καλούμε το λαό να παλέψει ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Να διεκδικήσει αγωνιστικά:

* Να μην περάσει το ξεπούλημα του Κάμπιγκ και των υπόλοιπων χώρων.

* Τη δημιουργία κατάλληλων και σύγχρονων υποδομών για τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό και αναψυχή σ΄αυτό το χώρο που να καλύπτουν πρώτα από όλα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

* Την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.

* Την πραγματική προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα επιβάλλεται να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα, να μην εγκλωβιστούν στους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, στους οποίους εντάσσονται η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Όλοι αυτοί φωνάζουν υποκριτικά για τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών αλλά δε λένε κουβέντα για τις αιτίες που τις γεννούν, δηλαδή την ΕΕ, την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

H πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να βλέπει μπροστά και να παίρνει υπόψη τα συμπεράσματα που βγαίνουν μέσα από την πολύχρονη πείρα:

* Ότι η μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι να δυναμώσουν την αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

* Η ακίνητη περιουσία ανήκει στο λαό, μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του συμφέροντος των εργαζομένων, μόνο με μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο.

* Οι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συμβάλουν στην οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, να δυναμώσουν το ΚΚΕ για την κατάκτηση της Λαϊκής Εξουσίας.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ

ΤΟΥ ΚΚΕ