Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στον Έβρο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ για τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη παρουσίασε η Τομεακή επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ. Παρατίθεται η εισηγητική ομιλία και τα ονόματα των υποψηφίων.

«Κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ στις εκλογές είναι:

Τους δοκίμασες…. Τώρα με το ΚΚΕ.

Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής

Πράγματι ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις που αυτοονομάστηκαν «αριστερές». Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας. Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα. Τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής.

Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό. Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει, δηλαδή, ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο σκληρότερο μνημόνιο, που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα.

Σκεφτείτε αυτό που δεν το είχατε υποπτευθεί ποτέ πριν από μερικούς μήνες: Κόμματα που τσακώνονται μεταξύ τους, είπαν ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την άλλη.

Όλοι μαζί, και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 του Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη, παραμύθιαζαν τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, τους ανέργους ότι θα σκίσουν τα μνημόνια! Όλοι αυτοί που τώρα αθροίστηκαν στο ΝΑΙ στο μνημόνιο, αφού πριν όλοι μαζί είχαν αθροιστεί στο ΝΑΙ στην ΕΕ, ΝΑΙ στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τώρα ζητούν ξανά τη στήριξη, την ψήφο του εργάτη, του ανέργου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου.

Απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή που δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί «βελτίωση» της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν. Προσπαθεί πίσω από μεγαλοστομίες να κρύψει τη στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, τις συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα.

Γι” αυτό την επόμενη μέρα ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και παντού. Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι είναι εγγύηση της οργάνωσης της πάλης τους λαού, είναι δύναμη αντίστασης και αντεπίθεσης στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.

Δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική φιλολαϊκή λύση, την εργατική – λαϊκή εξουσία που θα διασφαλίζει τη λαϊκή ευημερία προχωρώντας θαρρετά στη:

– Μονομερή διαγραφή του χρέους.

– Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

– Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί αποτελεί τη δύναμη που χωρίς υποχωρήσεις και ταλαντεύσεις πρωταγωνιστεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών.

Ρίχνουμε στις κάλπες στις 20 Σεπτέμβρη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοί μας είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο νομό μας που έχουν υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα από πολλές θέσεις στο κίνημα και την τοπική διοίκηση. Πρόκειται ακριβώς για ανθρώπους που και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι στο πλάι του λαού, όπως έκαναν μέχρι τώρα, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.»

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι
 ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: Γεννήθηκε στην  Αλεξανδρούπολη. Επίκουρος Καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, με μεγάλη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Είναι μέλος  της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης. Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τα ψηφοδέλτια της ΔΗΔΑΣ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από το 2002 μέχρι σήμερα εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Είναι μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ.

 ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΑ  ΓΙΑΝΝΗΣ: Αγρότης από τη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας. Πρωτοπόρος στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα, στα μπλόκα των αγροτών. Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Βύσσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου. Είναι μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ..

ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ: Γεννήθηκε  στην Ελιά Έβρου. Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόεδρος του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ  Αλεξανδρούπολης, πρώην μέλος της Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Έβρου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ

ΖΑΦΕΙΡΙΑΟΥ - ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΑ: Γεννήθηκε  στο Σουφλί. Ιδιωτική υπάλληλος. Είναι μέλλος του διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικών υπαλλήλων εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Φερών Σουφλίου. Είναι μέλος του γραφείου της κομματικής οργάνωσης Σουφλίου του ΚΚΕ

ΣΙΣΚΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ: Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Λογοθεραπεύτρια ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώην πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων- εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών- Σουφλίου. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών μέλος ΟΓΕ. Είναι μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ

ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Γεννήθηκε στην Κορνοφωλιά Σουφλίου. Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός. Έχει πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο Βόρειο Έβρο. Επί σειρά ετών ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ορεστιάδας. Στις τελευταίες δημοτικές – περιφερειακές εκλογές εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ορεστιάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν.Μακ. – Θράκης του ΚΚΕ