Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Περιοδεία στον Έβρο του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή


DSC01428

Την Παρασκευή 29 Γενάρη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή, πραγματοποίησε περιοδεία στον Έβρο. Επικεντρώθηκε σε τρία σοβαρά ζητήματα του τόπου την, υγεία, την αγροτική οικονομία και το ασφαλιστικό.

Στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς και στο κέντρο υγείας του Σουφλίου, άκουσε από τους εργαζόμενους αλλά και από την διοίκηση τα σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δομών υγείας της περιοχής. Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου λειτουργεί με 25% μειωμένο προσωπικό και έχει 35 κενές οργανικές θέσεις. Ενώ στο Σουφλί το ακτινολογικό δεν λειτουργεί, ούτε οδοντίατρος υπάρχει. Χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι δήλωσαν μέχρι τώρα κάναμε πλάτες για να λειτουργεί το νοσοκομείο αλλά τώρα λύγισε η πλάτη μας δεν αντέχουμε άλλο. Επίσης κατήγγειλαν ότι ενώ υπάρχουν κέντρα υποδοχής μεταναστών δεν υπάρχει αντίστοιχη υγειονομική κάλυψη, με αποτέλεσμα το θέμα να το αναθέτουν σε ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα έχει κάνει ερωτήσεις για τα θέματα υγείας και συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου για την οποία δεν έχεις πάρει ακόμα απάντηση. Βέβαια λίγο ως πολύ τα προβλήματα είναι κοινά σε όλη την χώρα. Σε κάποιες περιπτώσεις παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και όλα ξεκινάνε από την επιλογή των κυβερνήσεων και την πολιτική της ΕΕ ότι η υγεία, τα νοσοκομεία να δρουν με οικονομικά , επιχειρηματικά κριτήρια να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα . Αυτό που εμείς καλούμε τον κόσμο της περιοχής είναι να διεκδικήσει την λύση αυτών των προβλημάτων. Είναι παρήγορο που ο κόσμος αρχίζει να το καταλαβαίνει και βγαίνει στους δρόμους, όπως τώρα οι αγρότες, είναι όμως ανάγκη να βρεθούμε όλοι μαζί να συντονιστούμε τα δικά σας σωματεία της υγείας με τους φτωχούς αγρότες, με τους εργαζόμενους, με τους αυτοαπασχολούμενους και να παλέψουν συνολικά τα ζητήματα.

Σε επίσκεψη στο ΓΟΕΒ  Ορεστιάδας του ο βουλευτής του ΚΚΕ άκουσε από τον Διευθυντή και από τους εργαζομένους τα προβλήματα που υπάρχου και είναι πολλά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν από 22 άτομα προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και μνημονικών δεσμεύσεων αυτή την στιγμή δουλεύουν 7 άτομα. Επίσης τα 5 τελευταία χρόνια  έχουμε 80% αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι αγρότες να συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά το νερό που τους παρέχεται. Και μάλιστα σε μια περιοχή που η κατανάλωση νερού είναι τεράστια 100.εκ κυβικά τον χρόνο για μια έκταση 350 χιλ στεμμάτων γης. Το δίκτυο πλέον είναι παλιό η συντήρηση του είναι και χρονοβόρα και δαπανηρή, οι πλημύρες και οι καταστροφές επιδεινώνουν την κατάσταση, χρηματοδότηση δεν υπάρχει και οι αποζημιώσεις εκτός του ότι αργούν δεν καλύπτουν τις ζημιές στο σύνολο τους.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι τυχαία αλλά συνειδητή επιλογή που γεννάει η ΕΕ και η νέα ΚΑΠ, που πρέπει τα έργα να είναι ανταποδοτικά και μια σειρά κρατικών δομών όπως οι ΓΟΕΒ να υποχρηματοδοτούνται  και να περάσουν στα ιδιωτικά κεφάλαια. Ερήμωσαν τα χωριά  αυτή είναι η συνέπεια της υπερσυγκέντρωσης  του κεφαλαίου στον καπιταλισμό, αυτό συμβαίνει και στην αγροτική οικονομία, τα χωράφια στα χέρια λίγων. Υπάρχει λύση  είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ για κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, για να πάρουν οι παραγωγοί αυτό που τους ανήκει, μέσα από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που θα κάνουν. Τότε το κράτος και θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί τα έργα που θα βοηθάνε την παραγωγή. Γιατί εμείς οι Κομουνιστές θέλουμε η γη να παράγει τα εργοστάσια να είναι ανοικτά για να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του λαού .

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, η ΤΕ Έβρου με θέμα: “Η Πρόταση του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση ”
   Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής τόνισε «Όλες οι κυβερνήσεις μας λένε ότι παίρνουν μέτρα για να αναμορφώσουν το Ασφαλιστικό και να έχουν βιωσιμότητα τα Ταμεία. Τα μέτρα αυτά, όμως, είναι  σταθερά σε βάρος των εργαζομένων και του λαού αφού περιλαμβάνουν περικοπές των συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, σάρωμα των αποθεματικών των Ταμείων». Αυτά τα μέτρα χειροτέρευσαν τη θέση και των εργαζομένων και των συνταξιούχων και σήμερα η κυβέρνηση, που προεκλογικά κατηγορούσε αυτές τις πολιτικές, έρχεται να σαρώσει ό,τι απέμεινε από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Ο Γιάννης Δελής  υπενθύμισε ότι όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, έχουν ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, όπως και τα δύο προηγούμενα, γραμμή των οποίων είναι η διάλυση του Ασφαλιστικού. Τα ίδια μέτρα, πρόσθεσε, παίρνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς στόχος της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι να χτυπηθούν τα μεροκάματα, να χτυπηθεί η εργατική δύναμη, να πέσει η αξία της, να χτυπηθούν οι συνταξιούχοι και οι νέες γενιές για να αρχίσει η ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται πάνω στο αίμα του λαού για τα υπερκέρδη των μονοπωλίων.
Αυτές οι πολιτικές πρέπει να σταματήσουν, κατέληξε και αυτό μπορεί να γίνει αν βάλει ο λαός «μαχαίρι» σε αυτές τις πολιτικές. Ο λαός και οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους να απαιτήσουν την απόσυρση των μέτρων και του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό, αλλά και να διεκδικήσουν δημόσιο, δωρεάν ενιαίο, καθολικό ασφαλιστικό σύστημα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους καθώς και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν μέχρι σήμερα.