Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι



Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει την απελευθέρωση της νεαρής Παλαιστίνιας, Αχέντ Ταμίμι και της μητέρας της και την επιστροφή τους στην οικογένειά τους.
Τα μέλη της οικογένειας Ταμίμι φυλακίστηκαν το Δεκέμβρη και καταδικάστηκαν από στρατιωτικό δικαστήριο του Ισραήλ σε πολυετή φυλάκιση, για την αντίστασή τους στην ισραηλινή κατοχή της παλαιστινιακής γης.
Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η πρόωρη αποφυλάκισή τους, με αναστολή, ήταν αποτέλεσμα και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης, που απλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ενάντια στη φυλάκιση τόσο της νεαρής Αχέντ, όσο και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, που ακόμη κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Και στην Ελλάδα, χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνδικάτα στήριξαν πολύμορφα την καμπάνια της Επιτροπής Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας "ΛΕΥTΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ" και συμμετείχαν στις δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία. Επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη και επισκέφτηκε το χωριό Νάμπι Σαλέχ και την οικογένεια Ταμίμι εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του.
Το ΠΑΜΕ με μήνυμά του στην οικογένεια Ταμίμι καλωσορίζει την επιστροφή της Αχέντ και της μητέρας της στο σπίτι τους, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε για τη σταθερή αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον παλαιστινιακό λαό»