Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Διώχνουν τους Ρώσους, φέρνουν τους Αμερικάνους


 ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΤΗΣ AHEPA

Μετά από αίτημα του νεοσύστατου παραρτήματος της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ στην Αλεξανδρούπολη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει - με συνδιαχείριση - το χώρο του παλιού ΠΙΚΠΑ για να δημιουργηθεί μουσείο , με έξοδα της οργάνωσης, που θα προβάλει τη δράση της στην Ελλάδα από το 1947 και εντεύθεν.
Το ξύλινο οίκημα είναι το μοναδικό σωζόμενο από τα 13 που χάρισε η οργάνωση στη Ελλάδα και λειτουργούσε ως ΠΙΚΠΑ ως το 1998 που καταργήθηκε. Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου το μουσείο πρόκειται να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και θα αναδείξει την ιστορία της πόλης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το αίτημα γιατί :
* δεν έχουμε ανάγκη από ένα τέτοιο μουσείο (και μάλιστα στο κέντρο της πόλης) αλλά από παιδικούς σταθμούς , νηπιαγωγεία και χώρους για στέγαση τοπικών πολιτιστικών , κοινωνικών φορέων.
* Η τοπική ιστορία της πόλης έχει πολλά κεφάλαια που δεν μελετώνται και δεν αναδεικνύονται.
* Επιπλέον θεωρούμε ότι το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης οργάνωσης μετά από πολλές δεκαετίες δεν είναι άσχετο με τις βλέψεις και τους σχεδιασμούς των Αμερικανών στην περιοχή μας. Άλλωστε και από τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις φαίνεται ότι η πολιτιστική , φιλανθρωπική δράση συνεπικουρεί την πολιτική παρέμβαση προσπαθώντας να διαμορφώσει στο λαό αντίληψη ανοχής και τελικά σιωπηλής αποδοχής των γεωστρατηγικών σχεδιασμών.
Αλεξανδρούπολη 2.8.201