Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΚΚΕ Αχτιδική Επιτροπή B. Έβρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επικοινωνιακή φιέστα , άνευ ουσίας, η επίσκεψη
στα πλημμυρισμένα του Κυβερνητικού κλιμακίου


Επικοινωνιακή φιέστα, χωρίς καμιά ουσία, αποδείχτηκε ότι ήταν η πρόσφατη άφιξη στον Έβρο του πολυμελούς (6 υπουργοί) κυβερνητικού κλιμακίου. Έγινε περισσότερο για να κατευνάσει την οργή και τις αντιδράσεις των Εβριτών, παρά για να δώσει συγκεκριμένες λύσεις και αποδείχτηκαν ακόμα φρούδες οι όποιες προσδοκίες έντεχνα καλλιεργήθηκαν. Οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν επί της ουσίας για τίποτα. Ιδιαίτερα δε ούτε κουβέντα για τη «ταμπακιέρα» , δηλαδή τη χρηματοδότηση και εκτέλεση μεγάλων και μικρών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού, που έχει ανάγκη ο νομός.


Κανέναν Εβρίτη δεν μπορούν πια να κοροϊδέψουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έρχονται και ξανάρχονται « στον τόπο του εγκλήματος » . Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες των κυβερνήσεών τους για την ανυπαρξία πολιτικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, γιατί δεν έκαναν τίποτα που θα αποτρέπει τις πλημμύρες και θα κάνει τα νερά του Έβρου πηγή πλούτου για την περιοχή και το περιβάλλον. Συνειδητά έχουν επιλέξει την πολιτική των ημίμετρων και των μπαλωμάτων . Και όταν με μαθηματική ακρίβεια έρχονται οι καταστροφές, να το «παίζουν» ευεργέτες δίνοντας αποζημιώσεις – ψίχουλα στους αγρότες και τους υπόλοιπους κατοίκους που πλήττονται από τις πλημμύρες.


Στη συνείδηση των κατοίκων του Έβρου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για την τραγωδία των πλημμυρών. Υπηρέτησαν πολιτικές που είχαν σαν προτεραιότητα την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Ο φετινός για παράδειγμα προϋπολογισμός θα ενισχύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις με 8,3 δις Ευρώ , αντίθετα τα πενιχρά κονδύλια για έργα εγγείων βελτιώσεων θα είναι μειωμένα.




Στην ίδια αντιαγροτική κατεύθυνση και η πολιτική της Νομαρχίας Έβρου, που στον Προϋπολογισμό του 2009 και στο πρόγραμμα επενδύσεων από τα έσοδα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, προγραμμάτισε να δώσει, για ένα νομό καθαρά αγροτικό
Για τη Γεωργία …………………………. το 6,40 % …… 180.818 ευρώ
Για Εγγειοβελτιωτικά……………… … ... το 15,93 % …… 450.067 ΄΄
Για Τουρισμό – Πολιτισμό – Αθλητισμό… το 37,97 % ……. 1.072.759 ΄΄

Η Αχτιδική Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους Εβρίτες και τους καλεί να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από κόμματα, πολιτικές και πολιτικούς που τους «πνίγουν » κάθε χρόνο στα λασπόνερα του Έβρου.
Καμιά ανοχή, εδώ και τώρα ΠΡΕΠΕΙ να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ η πολιτική που έχει καταντήσει τον Έβρο, νομό ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ. Χρειάζεται άμεσα να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο κίνημα, που ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ

 Άμεση καταγραφή και αποκατάσταση όλων των ζημιών στις υποδομές καθώς και οικονομικές διευκολύνσεις και αποζημιώσεις στους πληγέντες.
 Τη δημιουργία Δημόσιου φορέα για την ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας και του νομού μας, με περιφερειακή και νομαρχιακή δομή.
 Τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων υποδομής, που θα προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, τη λειψυδρία, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα.
 Την συνολική διαχείριση των λεκανών απορροής και των προβλημάτων που δημιουργούν οι χείμαρροι.
 Την ανάπτυξη συνεργασίας με Βουλγαρία - Τουρκία για την διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων των ποταμών Έβρου και Άρδα.
 Ένα νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για ένα κρατικό κοινωνικό σύστημα προστασίας της αγροτικής δραστηριότητας, που θα καλύπτει το σύνολο των ζημιών τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο αγροτικό κεφάλαιο.

24/2/2010 ΚΚΕ