Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΚΚΕ Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

Σε δραματική οικονομική κατάσταση
το ΓΟΕΒ Ορεστιάδας και τα ΤΟΕΒ της περιοχής μας

Η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ , που έχει οδηγήσει στην καχεξία και τη χρεοκοπία χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, που έχει καταστρέψει βασικές δυναμικές καλλιέργειες της περιοχής μας, συμπαρασύρει στον κατήφορο και όλες τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με την αγροτική παραγωγή.
Έτσι συνεταιριστικά εργοστάσια κλείνουν ή ξεπουλιούνται, συνεταιριστικές οργανώσεις πνίγονται στα χρέη και οι οργανισμοί ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ δηλώνουν ότι αδυνατούν πια να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Δυστυχώς και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ και η σημερινή του ΠΑΣΟΚ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, μπροστά στο πρόβλημα. Οι κραυγές αγωνίας των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών των Οργανισμών και των αγροτών τους αφήνουν ασυγκίνητους .

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και τους εργαζόμενους στα ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Η πολιτική της ΕΕ –ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι εχθρική απέναντί τους και πρέπει να ανατραπεί.

Ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι δυναμικά να διεκδικήσουν την άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα καλλιεργητική περίοδος, ιδιαίτερα τώρα που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες τα αρδευτικά δίκτυα και οι γεωτρήσεις της περιοχής και το κόστος αντικατάστασης ή επιδιόρθωσής τους είναι αδύνατο να καλυφθεί από τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ