Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου
« Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Τα τρακτέρ αποχωρούν από τα μπλόκα
του Ορμενίου και της Κορνοφωλιάς
Ο αγώνας συνεχίζεται

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ» χαιρετίζει την μοκρομεσαία αγροτιά του νομού μας για την πολυήμερη σκληρή μάχη που έδωσε κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο αγώνας αυτός πρόσθεσε πολύτιμη εμπειρία, που είναι πολύ χρήσιμη όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για τους αγώνες που έρχονται . Η μαζικότητα και η μαχητικότητα των μπλόκων του Ορμενίου και της Κορνοφωλιάς, , η κινητοποίηση των χωριών , η συμμετοχή νέων αγροτών , η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, είναι παρακαταθήκη για την συνέχιση του αγώνα.
Η πείρα και από αυτήν την πολυήμερη μάχη δείχνει ότι ο αγώνας για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται να έχει ένταση , μαζικότητα , συνέχεια και συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Ιδιαίτερα σήμερα μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης, τα νέα οικονομικά και φορολογικά μέτρα, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο όλα τα λαϊκά στρώματα, δεν αφήνουν σε κανένα αγρότη περιθώρια για άλλες αυταπάτες.
Είναι επιτακτική η ανάγκη της συγκρότησης μιας μεγάλης ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αγροτών, εργατών αυτοαπασχολούμενων , νεολαίας και η αγωνιστική τους συμπόρευση σ’ ένα ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ. Αυτή η ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις και θα έχει νικηφόρα αποτελέσματα στον αγώνα για την υπεράσπιση της γης , της παραγωγής , του εισοδήματος των αγροτών, της ανάπτυξης της υπαίθρου για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού μας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες του Έβρου και όλης της χώρας με το κεφάλι ψηλά αντιμετώπισαν με επιτυχία την αυταρχική, συκοφαντική, υπονομευτική στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών της, καθώς και την τακτική των ηγεσιών της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ που από την αρχή ταυτίστηκαν με την κυβερνητική πολιτική και αντιτάχθηκαν στον αγώνα τους.

Στις κινητοποιήσεις αυτές συγκρούστηκαν και πάλι οι δυο γραμμές.
Η πρώτη που υποστηρίζουν τα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ και που
εκφράζει τα συμφέροντα των καρτέλ και των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται και λυμαίνονται το χρυσοφόρο κύκλωμα της διατροφής.
Από κοντά τους και μια φούχτα μεγαλοαγροτών που ελπίζουν ότι θα επωφεληθούν από το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.

Και η δεύτερη για την οποία αγωνίστηκαν τα 20 Μπλόκα που συνυπέγραψαν στον Προμαχώνα τα 9 κοινά αιτήματα , οι Αγροτικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία , η ΠΑΣΥ και συγκρούεται με την πρώτη σε όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς . Γραμμή που πρέπει να ενισχυθεί σε βάρος του συνδικαλισμού της υποταγής και που θα δώσει αυτή δύναμη στην οργάνωση της αγροτιάς σε Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα.

Χρειάζεται ακόμα να βγουν από τους αγωνιζόμενους αγρότες πολιτικά συμπεράσματα.
Οι αγρότες σ’ αυτόν τον αγώνα είδαν ποιο καθαρά τη συμμαχία που ήταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους (ΕΕ - ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ –ΣΕΒ ) που έχουν και δίνουν δις ευρώ για να ενισχύσουν τις Τράπεζες , τους βιομηχάνους , τους εφοπλιστές και για τους αγρότες δεν υπάρχει «σάλιο».
Τώρα χρειάζεται οι αγρότες να τους γυρίσουν την πλάτη , να τους τιμωρήσουν , να αλλάξουν τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς συσχετισμούς υπέρ των δυνάμεων που παλεύουν σταθερά και αταλάντευτα δίπλα στους αγρότες , ενάντια στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα και που βάζουν στην ημερήσια διάταξη αιτήματα και στόχους για το σήμερα, αλλά και για την υλοποίηση μιας άλλης φιλολαϊκής αγροτικής πολιτικής κόντρα στα μονοπώλια και την ΕΕ.

Αγρότες - κτηνοτρόφοι ,
Η πολυήμερη μάχη που δώσαμε έδειξε περίτρανα ότι η κυβέρνηση ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών,
γι’ αυτό θα συνεχίσουμε και θα συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους άλλους εργαζόμενους , για την δικαίωση των αιτημάτων μας.

Ραντεβού στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ.


Ιανουάριος 2010