Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για το ξεπούλημα του κοιτάσματος χρυσού στη Θράκη

ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση

Παρέμβαση για το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση για την εκμετάλλευση κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα Θράκης, έκανε το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Σπ. Χαλβατζή, στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Στην Επίκαιρη Ερώτηση, σημειώνεται: «Αναστατωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση του υπ. Ανάπτυξης να δώσει "πράσινο φως" στην εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης" για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα, είναι φορείς και κάτοικοι της Θράκης.
Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση ουσιαστικά ξεπουλά το συγκεκριμένο κοίτασμα, παρά τις δημαγωγικές υποσχέσεις μελών και στελεχών της για το αντίθετο προς τους κατοίκους της περιοχής.
Στόχο έχει την υψηλή κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς να ενδιαφέρεται για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής και τις επιπτώσεις σε κατοίκους (υγεία κ.ά.) και περιβάλλον.
Εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς για τις αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως πρότεινε η ΝΔ και η τρόικα και αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και την παράδοσή της στις πολυεθνικές εταιρείες, με ταυτόχρονη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Όμως, ο ορυκτός πλούτος και τα μεταλλεία αποτελούν λαϊκή περιουσία».
Οι υπουργοί ερωτώνται «αν θα ανακαλέσει η κυβέρνηση άμεσα την παραπάνω απόφαση».
20/9/2011