Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτώβρη - Να ακουστεί δυνατά στα σχολεία μας "ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ"



Ανοιχτή επιστολή


Προς τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας
Συνάδελφοι, ο φετινός γιορτασμός της 28ης Οκτώβρη αποκτά για εκπαιδευτικούς και μαθητές ιδιαίτερη σημασία. Τις δύσκολες ώρες που περνά ο ελληνικός λαός από την προσπάθεια της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων να του φορτώσουν τα «σπασμένα» της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, εκμεταλλεύονται φασιστικά απόβλητα , για να ξαναβγούν στο προσκήνιο της ιστορίας με κυρίαρχη και πάλι την ιδεολογία του ρατσισμού

Συνάδελφοι, τις κρίσιμες αυτές ώρες έχουμε χρέος και ευθύνη να διδάξουμε την αλήθεια στους μαθητές μας.

Να τους μιλήσουμε για το πόσο ακριβά πλήρωσαν οι Ευρωπαϊκοί λαοί, μαζί τους και ο ελληνικός λαός, την άνοδο φασιστικών κομμάτων στην εξουσία ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, όπως Γερμανία , Ιταλία , Ισπανία .

Να τους μιλήσουμε για τα 54 εκατομμύρια νεκρών, που προκάλεσε ο φασισμός –Ναζισμός με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Την 4/χρονη πάλη του λαού μας , την ηρωική Εαμική αντίσταση ενάντια στα κατοχικά στρατεύματα .



Να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής , τους 110 του Κούρνοβο, το μπλόκο της Κοκκινιάς, το ολοκαύτωμα στο Δίστομο, τους 8 εκτελεσμένους από τους Ναζί στην πλατεία του Σουφλίου, τους εκτελεσμένους αντιστασιακούς πατριώτες στο Διδ/χο.

Έχουμε χρέος και ευθύνη να τους μιλήσουμε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα Νταχάου, τα Άουσβιτς κλπ

Να νους μιλήσουμε για τις τεράστιες υλικές καταστροφές.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη νεολαία από το δηλητήριο του ρατσισμού.


Στο φετινό γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη να ακουστεί δυνατά στα σχολεία μας

Ποτέ πια φασισμός – Ποτέ πια πόλεμος.