Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΟΑΣΕ Γιάννη Μαργαριτίδη


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ

 
 Τοποθέτηση του προέδρου της ΟΑΣΕ Γιάννη Μαργαριτίδη  στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν μαζικοί φορείς της Ορεστιάδας


Αγρότες, κτηνοτρόφοι , εργαζόμενοι
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας βρίσκονται ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αδυνατούν να αγοράσουν τα εφόδια , να αγοράσουν λιπάσματα , πετρέλαιο , αδυνατούν να θρέψουν τις οικογένειές τους , και δυστυχώς πολλές φορές περιμένουν τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς για να πιούν ένα καφέ και να αγοράσουν ένα πακέτο τσιγάρα . Εκεί στην εξαθλίωση μας οδήγησε η πολιτική των Βρυξελλών, η πολιτική της ΚΑΠ .
Με τη νέα ΚΑΠ που ετοιμάζουν και θα ισχύσει από το 2014 η κατάσταση θα χειροτερέψει και στην ουσία ετοιμάζονται να μας αποτελειώσουν. Να μας διώξουν από το χωράφι.
ΘΕΛΟΥΝ Ο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ . ΕΜΠΟΔΙΟ τους ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ .
Τα νέο πακέτο που ετοιμάζει αυτές τις μέρες η τρικομματική κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα είναι φαρμάκι και για τους αγρότες.

Θα μειώσει ακόμα περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των αγροτών.

Μειώνεται η επιστροφή του ΦΠΑ,

Μειώνεται η επιστροφή για το πετρέλαιο

Θα αυξηθούν τα τιμολόγια στη ΔΕΗ

Αυξάνουν τα χαράτσια, για τις γεωτρήσεις, του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ
Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ

Ο ι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στον αφανισμό. Δεν έχουν να ταϊσουν τα ζώα τους.

Τα ξεπούλημα της ΑΤΕ και της Ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης θα χειροτερέψει τα πράγματα.
Αγαπητοί φίλοι

για τους αγρότες και κτηνοτρόφους η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη

• Οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και οι χαμηλές τιμές στο βαμβάκι

• Οι ζημιές από τον παρατεταμένο καύσωνα και την ανομβρία

• Οι απλήρωτες παραγωγές

• Η ακρίβεια στην αγορά των εφοδίων

• Η αύξηση του κόστους στις ζωοτροφές και τα εφόδια των κτηνοτρόφων

• Η καθυστέρηση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

• Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

• Η πλημμυρίδα των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να παραμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα . Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που θα γίνει την Δευτέρα 15 Οκτώβρη και ώρα 7 το βράδυ στο Δημαρχείο του Σουφλίου για να πάρουμε τις δικές μας αγωνιστικές αποφάσεις.
Αγαπητοί φίλοι

Πριν κατεβώ από το βήμα θέλω να καταγγείλω τα απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνηση που θέλουν να μειώσουν τις αγροτικές συντάξεις κατά 30 ευρώ και από το αστρονομικό ποσό των 360!!! ευρώ να την πάει στα 330 και θέλει ακόμα να κόψουν και τα δώρα των Χριστουγέννων –πάσχα κλπ

ΝΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!
Αγαπητοί φίλοι για να έχει ο αγώνας μας επιτυχία απέναντι στην πολιτική των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων των εφαρμοστικών νόμων πολιτική που επεξεργάζεται και προωθεί η Ε.Ε και το ΔΝΤ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου , χρειάζεται να αντιπαρατάξουμε τη δική μας ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ . Μαζί εργάτες , αγρότες , αυτοαπασχολούμενοι , νεολαία μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΧΙ ΣΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ
Οκτώβρης /2012