Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΑΣΥ - Καταδικάζει την αιματηρή επίθεση στη Μανωλάδα




Την καταδίκη της για την αιματηρή επίθεση στη Μανωλάδα εκφράζει η ΠΑΣΥ



  Ανακοίνωση της ΠΑΣΥ:

«Η αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν επιστάτες- μπράβοι μεγαλοαγροτών ενάντια σε μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, οι οποίοι διεκδικούσαν τα απλήρωτα μεροκάματα πολλών μηνών, δείχνει το μέλλον που ετοιμάζουν για τους φτωχούς αγρότες η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την πολιτική συγκέντρωσης της γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Ένα μέλλον με εργασιακές συνθήκες γαλέρας, με στυγνή εκμετάλλευση και φοβερή καταπίεση.

Σήμερα χτύπησαν, με τα όπλα, μετανάστες εργάτες γης, αύριο θα χτυπήσουν ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες που, σαν κολίγοι, θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στα χωράφια μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών.

Με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα γίνει πιο γρήγορο και "φαινόμενα" σαν κι αυτά στη Νέα Μανωλάδα θα γενικευτούν.

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν συμφέρον να μην περάσει η γη και η παραγωγή στα χέρια των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Όχι μόνο γιατί θα πληθύνουν "φαινόμενα" τύπου Νέας Μανωλάδας, αλλά και διότι θα ενταθεί το διατροφικό πρόβλημα των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας, καθώς τα είδη διατροφής θα πουλιούνται πανάκριβα και, ταυτόχρονα, θα αυξηθούν τα διατροφικά σκάνδαλα που απειλούν την υγεία, ακόμα και τη ζωή των καταναλωτών.

Για να μην οδηγηθεί εκεί η κατάσταση, χρειάζεται η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συγκροτήσουν τη λαϊκή συμμαχία, η οποία, παλεύοντας για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής, θα βάζει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, με κρατικό σχεδιασμό, κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και δημιουργία παραγωγικού συνεταιρισμού, ώστε να διασφαλίζονται φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού.

Μέσα από την ισχυροποίηση αυτής της λαϊκής συμμαχίας, θα μπει επί τάπητος το ζήτημα της Λαϊκής Εξουσίας, για την απαλλαγή όλων των εργαζομένων από την ταξική εκμετάλλευση και τη στυγνή καταπίεση».