Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας -Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο


  
 
Δήμου Ορεστιάδας

Δ

           Προς:   Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γουδετσίδη  Βαγγέλη

          

           Κοιν    κ. Μουζά Δημήτρη ,  Δήμαρχο Ορεστιάδας

                      _  κ. Χαμαλίδη Λευτέρη, επικεφαλής  «ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ»

                      _  κ. Μαυρίδη Βασίλη, επικεφαλής « ΟΡ/ΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»

                      _  Προέδρους Σχολικών Επιτροπών

                      _ Τοπικά ΜΜΕ

                      _  Εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων

 

Ανοιχτή επιστολή

Αίτημα για συζήτηση  προ  ημερήσιας διάταξης

Θέμα: Προβλήματα των εργαζόμενων με σύμβαση στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων.

Κ. Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε ένα μέρος των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων  παρέμεινε στο καθεστώς των συμβάσεων ανάθεσης έργου, που υπέγραφαν παλαιότερα για το Υπουργείο Παιδείας οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ τα τελευταία χρόνια υπογράφουν συμβάσεις με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών των Δήμων.

Να σημειωθεί ακόμα ότι κάθε χρόνο ανανεώνονται οι συμβάσεις με τους ίδιους εργαζόμενους μετά από σχετική οδηγία που έστελνε κάθε φορά το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων με σύμβαση έργου στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες που αμείβονται με ποσά των 200-300 ευρώ μηνιαίως ενώ για πολλές από αυτές, αυτό είναι και το μοναδικό τους εισόδημα.

 Στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους έρχεται σήμερα να προστεθεί και η απειλή της ανεργίας.  Και ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» τις συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων για το σχολικό έτος 2013-2014 και στο εξής θα τις συνάπτουν οι δήμοι είτε με την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ είτε αναθέτοντας την καθαριότητα σε κάποιον μεγαλοεργολάβο.

Πιστεύοντας ότι σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή ο Δήμος Ορεστιάδας πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους απαιτώντας και διεκδικώντας την ανανέωση όλων των συμβάσεων των καθαριστριών δημοσίων σχολείων…  ζητούμε να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Σταμάτης Γκατζίδης