Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πρακτική άσκηση χωρίς μισθό, ένσημο και ασφάλιση ΔΗΛΑΔΗ ΤΖΑΜΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


 

ΜΑΣ Ορεστιάδας:
Καμία έκπτωση στις σπουδές και στη ζωή μας

 

Τη  συμπαράστασή τους στους φοιτητές του 4ου έτους της σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πρακτική στην οποία εντάσσεται μικρός αριθμός φοιτητών, εκφράζουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Ορεστιάδα.

Το ΜΑΣ, μέσω ανακοίνωσής του, ξεκαθάρισε πως διεκδικεί μεταξύ άλλων: «Όλοι οι φοιτητές να κάνουν κανονικά την πρακτική τους άσκησή το καλοκαίρι με κανονικό μισθό, ένσημο και ασφάλεια, να μην γίνει καμιά επιλογή ανάμεσα στους φοιτητές. Να μην μπει κανένα οικονομικό κριτήριο καθώς η έμμισθη πρακτική είναι κατάκτηση και δικαίωμα όλων.

Η ανακοίνωση:

«Θεωρούμε απολύτως δικαιολογημένη την αγανάκτηση των συναδέλφων μας του 4ου έτους απέναντι στην απαράδεκτη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σχολή, και αφορά την πρακτική άσκηση, αναφέροντας ότι για διάφορους λόγους που αφορούν τόσο τον αριθμό των φοιτητών που είχαν δηλωθεί πριν από 5 χρόνια όταν υποβαλλόταν το πρόγραμμα, όσο και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, για εφέτος είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης μόνον για 16 από τους 58 φοιτητές» και συνεχίζει «Το θέμα το πληροφορηθήκαμε μόλις εχθές οπότε και θα πρέπει να προβούμε το συντομότερο σε κάποιες ενέργειες που αφορούν α) την επιλογή των 16 από τους 58 και β) τις εναλλακτικές λύσεις που θα πρέπει να έχουν οι υπόλοιποι 42.

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε! Τέρμα πια στην απλήρωτη εργασία!

Σήμερα θέλουν τους νέους αμόρφωτους, χωρίς δικαιώματα, απλήρωτους ή στην χειρότερη άνεργους. Η πολιτική που βιώνουμε μας το 'χει αποδείξει μέσα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και της ΕΕ.

Καλούμε τους φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα.

Η πρακτική είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε φοιτητή για να πάρει πτυχίο. Επιπλέον τα χρήματα της πρακτικής είναι χρήσιμα για όλους τους φοιτητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες. Είναι μια ανάσα αυτά τα χρήματα και για τις οικογένειές μας έτσι ώστε να καλυφθούν κάποιες ανάγκες.

Διεκδικούμε:

·         Όλοι οι φοιτητές να κάνουν κανονικά την πρακτική τους άσκηση το καλοκαίρι με κανονικό μισθό, ένσημο και ασφάλεια.

·         Να μην γίνει καμία επιλογή ανάμεσα στους φοιτητές. Να μην μπει κανένα οικονομικό κριτήριο, καθώς η έμμεση πρακτική είναι κατάκτηση και δικαίωμα όλων.

·         Να δοθεί κονδύλι από την κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών της πρακτικής.

Το ΜΑΣ συμπαραστέκεται στους φοιτητές του 4ου έτους και καλούμε όλους τους φοιτητές αλλά και τα ΔΣ των συλλόγων Αγροτικής Ανάπτιξης και Δασολογίας να κάνουν το ίδιο».

13-6-2013