Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Ορεστιάδα - Αδιαφορεί ο Δήμος


 

 

Πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Ορεστιάδα

Αδιαφορεί  η Δημοτική αρχή 

 

·        Από το 2003   η ευθύνη  για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, υιοθεσία, επανένταξη  κλπ)  έχει περάσει στους Δήμους. Δυστυχώς όμως στην πόλη μας  η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά είναι απαράδεκτη. Πλήρη αδιαφορία από τη Δημοτική αρχή,  καμιά μέριμνα για την  αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.   Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια με την λειτουργία χώρου φύλαξης αδέσποτων και ενός προγράμματος   εμβολιασμού και στείρωσης με αξιόλογα αποτελέσματα  δυστυχώς εγκαταλείφθηκε από τη σημερινή Δημοτική αρχή  και ξαναγυρίσαμε πάλι σε πρωτόγονες καταστάσεις.

 

·        Η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η Δημοτική αρχή  Ορεστιάδας το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων,  που περιφέρονται ελεύθερα και ανεμβολίαστα  στους δρόμους της Ορεστιάδας,   οξύνει συνεχώς  το πρόβλημα  και ο κίνδυνος μετάδοσης  ασθενειών   είναι πια υπαρκτός.  Η επανεμφάνιση στις μέρες μας ασθενειών που είχαμε ξεχάσει,  όπως η λύσσα, έχει να κάνει με την παραμέληση  αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού .

 

·        Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί το Δήμαρχο και την Δημοτική του ομάδα που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου  να συναισθανθούν τις ευθύνες τους  και να πάρουν άμεσα όλα εκείνα  τα μέτρα για να προστατέψουν την υγεία των κατοίκων  και να αντιμετωπίσουν  το πρόβλημα με τα αδέσποτα   με τη δημιουργία Δημοτικού κυνοκομείου  και με σύγχρονες  μεθόδους …

γιατί  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού για μια πόλη.              

Ορεστιάδα  10/6/2013