Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σύντροφοι και φίλοι " αποχαιρέτησαν " τον Δημήτρη Κρεωνά


 

«έμεινε πιστός στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό»



η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Κρεωνά

 
Το στερνό «αντίο» στην τελευταία πορεία της ζωής του με τις κόκκινες σημαίες ολόγυρά του, είπαν σήμερα σύντροφοί του, συγγενείς και φίλοι στο Δημήτρη Κρεωνά. Η κηδεία του ήταν πολιτική και πραγματοποιήθηκε στα Νέα Νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης.

Η ζωή του Δημήτρη Κρεωνά ήταν δεμένη με τους λαϊκούς αγώνες, τους αγώνες του ΚΚΕ. Στα 35 χρόνια της κομματικής του ζωής, υπηρέτησε το Κόμμα από όποιες στελεχικές θέσεις του ανατέθηκαν.

Από το Φλεβάρη του 1990 ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης και πρωτοστάτησε στην ανασύνταξη του κόμματος ως Γραμματέας της. Εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο 13ο Συνέδριο και επανεκλέχτηκε στα επόμενα Συνέδρια του Κόμματος έως και το 18ο.

Την περίοδο της κρίσης 1989-1991 έδωσε τη μάχη ενάντια στη διάλυση του ΚΚΕ που προωθούσε η οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο Συνασπισμό. Όλα αυτά τα χρόνια τον διέκρινε η αδιάλλακτη στάση του απέναντι στους ταξικούς αντίπαλους του Κόμματος και τους οπορτουνιστές.
«Τον διέκρινε το υψηλό ιδεολογικό και πολιτικό του επίπεδο, η πολιτική οξυδέρκεια, η ικανότητα να παρακολουθεί και να προβλέπει εξελίξεις, η βαθιά γνώση των λαϊκών προβλημάτων, όλων των προβλημάτων της Περιοχής. Τον διέκρινε η συλλογικότητα και ο σεβασμός απέναντι στους συντρόφους, η ικανότητα να δίνει λύσεις-απαντήσεις σε δύσκολα ζητήματα, να εξειδικεύει για κάθε πρόβλημα την πολιτική του Κόμματος».
Στην τελετή της πολιτικής κηδείας παραβρέθηκε μεταξύ άλλων πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Κώστα Αβραμόπουλο μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, ο γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Δημήτρης Παπατολίδης και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης .

«Έως την τελευταία μέρα της ζωής του ο σύντροφος Μήτσος με την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους έμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ, πιστός στον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, πιστός στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία, στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό», τόνισε ο Θεοδόσης Κωσνταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε «δίνουμε την υπόσχεση ότι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, θα ζεις στους αγώνες μας θα είσαι παρόν τη μέρα της μεγάλης μας νίκης».

Εκ μέρους της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, ο Σταμάτης Γκατζίδης σημείωσε πως «όρθιος και αταλάντευτος στους αγώνες μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη και παράδειγμα συνέχειας σε όλους τους συντρόφους του. Ήταν μαχητής, μπροστά πάντα, στην πράξη, στην πρώτη γραμμή, σε όλους τους αγώνες και στα δύσκολα».