Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ομιλία του εκπροσώπου των σχολικών φυλάκων Δήμου Ορεστιάδας ΚΩΣΤΑ ΝΑΖΛΗ στην απεργιακή συγκέντρωση της 6 Νοέμβρη


Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

 

Οι αλλαγές στο εργασιακό μας καθεστώς  δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στους Δήμους, αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η αντιλαϊκή επίθεση είναι σφοδρή και τσακίζει ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει μέχρι σήμερα. Τα μέτρα δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν θ’ αφήσουν τίποτα όρθιο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η επίθεσή τους έχει διάρκεια και ένταση. Θέλει αντοχή και ενότητα, θέλει συμμαχίες.

            Απαιτεί σωματεία που να είναι οργανωτές του αγώνα όλων των εργαζομένων. Σωματεία που δεν θα διαχωρίζουν σε μόνιμους και συμβασιούχους τους εργαζόμενους. Σωματεία που δεν θα χορεύουν το χαβά του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της απεργοσπασίας.

            Δεν απεργούν οι συνάδελφοί μας γιατί, λένε, τους είναι απαραίτητο το 50άρικο που θα χάσουν, τη στιγμή που έχασαν το 50% του μισθού τους, στην καλύτερη περίπτωση, αφού από μέρα σε μέρα μπορεί να βρεθούν κι αυτοί με έναν «ξαφνικό θάνατο» στις στρατιές της ανεργίας.

            Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται σήμερα στην  πρώτη γραμμή των απολύσεων. Υπάλληλοι ΕΡΤ, Δημοτικοί Αστυνόμοι, Σχολικοί Φύλακες, Εκπαιδευτικοί. Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους. Χτες ήταν άλλος, σήμερα εγώ, αύριο εσύ.

            Πενηνταρίσαμε και τρέχουμε στα δικαστήρια να μας δικάζει το σύστημα. Για να βρούμε δικαίωση στο αυτονόητο: στην εργασία. Για να καταδείξουμε την αδικία στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που παραβιάζει και το ίδιο το Σύνταγμα.

            Συνάδελφε  εργαζόμενοι,

            Απέναντι σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα και να μπεις μπροστά στον αγώνα. Για τι μόνο με αγώνες καταχτάμε τα δικαιώματά μας. Αυτό διδάσκει η ιστορία.  Δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα.

            Σ’ αυτή τη γενικευμένη επίθεση να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στο Δημόσιο, να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι με την εργατική τάξη, τους άνεργους, τους εμπόρους που βάζουν καθημερινά λουκέτα.

           

            -Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ορεστιάδας.

            -Στους Καθηγητές της Β/θμιας εκπαίδευσης.

            -Στους Εμπόρους και τους βασανισμένους Αγρότες.

            -Καμιά απόλυση, καμιά ιδιωτικοποίηση.

            -Να μείνουν οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στις                     θέσεις τους.

            -Η καθαριότητα, το πράσινο, η ύδρευση να παραμείνουν στους                         Δήμους.

            -Να μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός.

 

Στην Οργάνωση η Δύναμη, στον Αγώνα η Ελπίδα!

 

            Ευχαριστώ, Γεια σας.