Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το πρόβλημα της μη λειτουργίας του Νηπ-γείου ΔΑΔΙΑΣ




 




ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Μη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Δαδιάς στην ΠΕ Έβρου.

Τρεις μήνες μετά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το Νηπιαγωγείο Δαδιάς δεν έχει λειτουργήσει ακόμα με αποτέλεσμα την εύλογη και δικαιολογημένη αγανάκτηση των γονέων των έξι νηπίων που κατοικούν στο χωριό Δαδιά της ΠΕ Έβρου.

Να σημειωθεί πως το πιο κοντινό νηπιαγωγείο βρίσκεται στο Σουφλί και απέχει από το χωριό Δαδιά περίπου 14 χλμ., με το οδικό δίκτυο να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, καθιστώντας την μετακίνηση προς το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο επικίνδυνη για τους γονείς και τα παιδιά.

Να τονιστεί δε πως η μόνη νηπιαγωγός, που έχει την οργανική της θέση στη σχολική μονάδα του Νηπιαγωγείου Δαδιάς, φέτος αποσπάστηκε στο Νηπιαγωγείο Κυπρίνου.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζονται ακόμα και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσει άμεσα το νηπιαγωγείο Δαδιάς Π.Ε. Έβρου.

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου