Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

KOINO - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


                       

 

 

 

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΜΑΣ


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν μαζικοί φορείς της περιοχής μας

τη Δευτέρα 14 Ιούλη  και ώρα 12

στην κεντρική πλατεία  Ορεστιάδας

Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο των ζαχαρουργείων Ορεστιάδας και Σερρών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία,  είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, που με ευλάβεια εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις  στη χώρα μας.  Oι εξελίξεις στη ζάχαρη   δείχνουν ολοκάθαρα   ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης,  που ακολουθούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις, και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, είναι αυτός που οδηγεί στο κλείσιμο των ζαχαρουργείων και την  καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας.

 
Η χώρα μας έχει μεγάλες δυνατότητες και στον τομέα της παραγωγής ζάχαρης,  χρειάζεται όμως  άλλο δρόμο ανάπτυξης,  που με κεντρικό σχεδιασμό , με παραγωγικούς συνεταιρισμούς, και καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές βιομηχανίες,   θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της  χώρας μας  , θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους , καλύτερο εισόδημα στους αγρότες , επάρκεια φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας  και πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία.

Δεν είναι μονόδρομος ο ξεριζωμός μας. Ενωμένοι όλοι μαζί, εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Ζάχαρης, τευτλοκαλλιεργητές και μικροί αγρότες, επαγγελματίες, με κοινό αγώνα να αποκρούσουμε το κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης. Να οργανώσουμε τον αγώνα για μέτρα άμεσης ανακούφισης του λαού από την ανεργία, τις μειώσεις μισθών, τη λαίλαπα των φόρων και των χαρατσιών.

Ο τόπος και ο λαός μπορούν να ζήσουν αν δεν τους κατακλέβουν τα μονοπώλια και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ο πλούτος περάσει στα χέρια τους, για μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μεγάλων συμφερόντων


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΖΑΧΑΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΟΡ- ΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΡΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ 

ΤΗΝ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ