Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας τα προβλήματα περισσεύουν


    
 Γραμματεία Βορείου Έβρου  

 
Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας

Στις ίδιες ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες, με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού  , με 9,5 ευρώ υπόλοιπο στο ταμείο και πολλά χρέη,  ξεκίνησε τη νέα σχολική χρονιά


Για άλλη μια χρονιά το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας θα φιλοξενήσει   τους  21 μαθητές του, με τα ιδιαίτερα προβλήματα,  σε ενοικιαζόμενες ακατάλληλες αίθουσες  στην είσοδο παλαιού κτιρίου.

Είκοσι έξι (26) χρόνια  οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ με την ανάλγητη πολιτική τους κοροϊδεύουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μεγάλες όμως είναι οι ευθύνες και των τοπικών στελεχών  τους που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, στις πρώην Νομαρχίες, στους Δήμους. Στην ουσία αποδέχονται και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και  ποτέ δεν διεκδίκησαν δυναμικά την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα.

Ακόμα η νέα σχολική χρονιά  βρίσκει το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας με μεγάλες  ελλείψεις  σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Τα μαθήματα ξεκινούν  χωρίς δασκάλους,  χωρίς λογοθεραπευτή , εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, σχολικό νοσηλευτή και βοηθητικό προσωπικό. 

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται  και τα οικονομικά του σχολείου.  Με 9,5 ευρώ υπόλοιπο από την προηγούμενη σχολική χρονιά στο ταμείο  και  πολλά χρέη, αναγκάζει εκπαιδευτικούς και γονείς να φέρουν  από τα σπίτια τους ακόμα και τα απαραίτητα «καθαριστικά» για να προετοιμαστεί το σχολείο.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση  οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας   στα μικρόφωνα των αγιασμών  ότι   « κερδίσαμε το στοίχημα », « άνοιξαν τα σχολεία»,  «ήρθαν τα βιβλία»    και άλλα τέτοια φαιδρά ,   προκαλούν τη νοημοσύνη εκπαιδευτικών , γονιών  και  μαθητών.

Η Γραμματεία Β. Έβρου του ΠΑΜΕ  καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να κάνουμε δική μας υπόθεση την μόρφωση των παιδιών μας και με καθημερινούς αγώνες  να  διεκδικήσουμε:

Ø  Την καθιέρωση της Ειδικής Αγωγής ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν από την ηλικία των 3 χρόνων, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε ένα € για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.

Ø Τη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.  

Ø Την κάλυψη όλων των κενών.  Να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μόνιμη δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς, με αξιοπρεπείς μισθούς .

Ø Την ανέγερση στην Ορεστιάδα ενός σύγχρονου κτιρίου για τις ανάγκες των μαθητών του Ειδικού Σχολείου  και των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  

Ορεστιάδα 13/9/2014