Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Χωρίς γιατρούς τα αγροτικά ιατρεία του Βορείου Έβρου


                                                                       

 


Παράσταση διαμαρτυρίας  του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ την Τρίτη 30 Σεπτέμβρη και ώρα 11 το πρωί

 μπροστά στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Οι γραμματείες Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, θεωρούν απόλυτα δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Βορείου Έβρου,  που χρόνο με το χρόνο βλέπουν να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο δημόσιο τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Τα τελευταία χρόνια με την πολιτική της ΕΕ - ΝΔ- ΠΑΣΟΚ η υποβάθμιση είναι ραγδαία και  ανησυχεί όλους τους κατοίκους του Βορείου Έβρου, ιδιαίτερα δε  τους ηλικιωμένους.  Η λειτουργία  του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των κέντρων υγείας Δικαίων,  Ορεστιάδας και Σουφλίου συνεχώς υποβαθμίζεται. Δομές Πρόνοιας φυτοζωούν και οι εργαζόμενοι στην υγεία να δουλεύουν με οριακές συνθήκες.    

Ιδιαίτερα   οξυμένη είναι η κατάσταση στην ύπαιθρο εξ αιτίας της υποστελέχωσης των Αγροτικών Ιατρείων   της περιοχής μας.   Από τα 18 αγροτικά ιατρεία του Βορείου Έβρου τα 12 δεν έχουν  γιατρό .  Αποτέλεσμα να δυσκολεύει η πρόσβαση  δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας,  στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στη συνταγογράφηση  και την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών ( εμφράγματα, εγκεφαλικά, ατυχήματα κλπ)

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ καλούν τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να  συντονίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας:

ü  Την άμεση και πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, των κέντρων υγείας Δικαίων, Ορεστιάδας και Σουφλίου, καθώς και των αγροτικών ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ü  Την ανάκληση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου  Διδυμοτείχου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.

ü  Ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

Ορεστιάδα 28/9/2014