Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το πρόβλημα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βύσσας


  
Κοινοβουλευτική  Ομάδα  
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

Θέμα: Ανολοκλήρωτη η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας στην Π.Ε. Έβρου 

Αγανακτισμένοι είναι οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας στην Π.Ε. Έβρου, αφού για ακόμη μια χρονιά το έργο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου παραμένει μισοτελειωμένο, παρ’ όλο που τα εγκαίνια θεμελίωσης της αίθουσας πραγματοποιήθηκαν τον Μάη του 2010.

Όμως και φέτος οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας θα κάνουν το μάθημα της γυμναστικής στα πλακάκια των διαδρόμων του σχολείου, ενώ δεν θα έχουν ένα χώρο για τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες. 

Ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου έχει η απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία παρέλαβε πριν τέσσερα χρόνια την αίθουσα γιαπί και έτσι την παραδίδει σήμερα, αφού δεν διεκδίκησε του απαραίτητους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ευθύνες όμως έχουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Παιδείας, οξύνουν το στεγαστικό σχολικό πρόβλημα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση και παράδοση για χρήση στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας, της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. 

Οι βουλευτές 

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου