Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Για τις εκλογές στην ΠΕΔ



Δήμου  Αλεξανδρούπολης                                                        www.lsalex.gr

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 3/10/14 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  ΑΜΘ για την εκλογή νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στη ΓΣ  της ΚΕΔΕ. 

Η διαδικασία, όπως την ορίζει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δεν είναι ούτε κατ’ επίφαση δημοκρατική αφού δεν προβλέπονται ούτε απολογισμός, ούτε ομιλίες αλλά και για να συμμετέχει συνδυασμός απαιτούνται 5 τουλάχιστον υποψήφιοι. Και το κυριότερο βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο κάθε συνδυασμού  οι υποψήφιοι για το ΔΣ της ΠΕΔ  αλλά και για την ΚΕΔΕ. Έτσι αναγκαστικά ψηφίζεται ο ίδιος συνδυασμός και για τα δύο όργανα. Δηλαδή, μια διαδικασία – κρησάρα της κυρίαρχης πολιτικής, αφού δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ακουστεί η άλλη άποψη και η πιθανότητα να εκλεγεί υποψήφιος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο ΔΣ της ΠΕΔ ή ως εκπρόσωπος στην ΚΕΔ, καθίσταται αδύνατη.

Το αστικό κράτος φροντίζει και  μέσω του πλαισίου του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να θωρακίσει την εξουσία, τη λειτουργία και την πολιτική του. Είναι η πολιτική  που σχεδιασμένα και συστηματικά προωθείται χρόνια πριν και τώρα με την καπιταλιστική οικονομική κρίση επιταχύνεται η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που την υπηρετούν. Αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Τοπική Διοίκηση όλων των βαθμών απορρέουν από το γεγονός ότι είναι άρρηκτα δεμένη με την ανάπτυξη που κριτήριό της δεν είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών  αναγκών, αλλά η στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών έδωσαν πλειοψηφία σε αιρετούς που όπως φαίνεται θα κρατήσουν  ίδια και απαράλλαχτη την ουσία της πολιτικής που ακολουθήθηκε. Ο εργατόκοσμος, τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού,  οι άνεργοι, οι νέοι  και οι γυναίκες είναι ανάγκη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να ανακόψουν την αντιλαϊκή επίθεση και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αντεπίθεσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να ανοίξουν το δρόμο για τη δική τους εξουσία, που θα οργανώσει την οικονομία στη βάση των δικών τους αναγκών.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις καλούμε τους εργαζόμενους των Δήμων και τα λαϊκά στρώματα γενικότερα, που έχουν ανάγκη όλων αυτών των υπηρεσιών, ενιαία και συντονισμένα να οργανώσουν την πάλη για να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης, σε σύγκρουση με την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Οι αντιπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  στη ΓΣ της  ΠΕΔ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  4/10/14