Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Συνέντευξη Βαρουφάκη - Σχόλιο απάντηση του ΚΚΕ

Συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη - Σχόλιο του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Τετ, 25/02/2015  

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει η κυβέρνηση ακόμα και τα ψίχουλα που έλεγε προεκλογικά, όπως προκύπτει και από τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στον «Real fm» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο Γ. Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανή μεσοσταθμική αύξηση του ΦΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό θα το κοιτάξουμε και θα σας πούμε. Κάποια μικρή αλλαγή του ενός συντελεστή ΦΠΑ που δεν θα αφορά ούτε την παραμεθόριο, ούτε τα βιβλία, ούτε τον Τύπο, αλλά ούτε βεβαίως και τα νησιά του Αιγαίου μπορεί να αποφασίσουμε. Δεν δεσμευόμαστε».
Δήλωσε ότι υπάρχουν πολύ καλές ιδέες από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για το νομοσχέδιο με τις 100 δόσεις, προαναγγέλλοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μετά από 1-2 εβδομάδες. 
Όσον αφορά το ζήτημα του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ, το παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες, δηλώνοντας πως θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων και το συνολικό προγραμματισμό των δημοσιονομικών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, λέγοντας: «Το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε στα 12.000 θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών».
 
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη σχετικά με τη φορολογία
«Ακόμη και τα ψίχουλα που προέβλεπε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, κυρίως για την ακραία φτώχεια, και τα οποία δήθεν θα υλοποιούνταν ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις, μετατρέπονται τώρα σε διατήρηση της φοροεπιδρομής και μετάθεση για το άγνωστο μέλλον της όποιας υλοποίησής τους, σε συνάρτηση πάντα με τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη συμφωνία με τους εταίρους».