Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης για την απόλυση εγκύου εργαζόμενης από εταιρεία στην Αλεξ/πολη

Εργαζόμενες, μωρομάνες, ως πότε θα αφήνουμε να στήνουν τη μητρότητα στο απόσπασμα; Ως πότε θα επιτρέπουμε να μας βάζουν όρους και προϋποθέσεις ή και να μας στερούν το δικαίωμα να φέρουμε στη ζωή το παιδί μας;

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την απόλυση για δεύτερη φορά της εγκύου εργαζόμενης από την εταιρεία LIN HONGOIN εμπόριο ενδυμάτων στην... Αλεξανδρούπολη.

Άλλο ένα περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας προστίθεται στη μακριά λίστα των απολύσεων νέων εργαζομένων γυναικών λόγω μητρότητας. Και αυτή η περίπτωση καθρεφτίζει την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νέες γυναίκες. Οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τη στηρίζουν, λύνουν τα χέρια των εργοδοτών να ζητάνε πιστοποιητικά ότι δεν είμαστε έγκυες ή ότι δεν θα μείνουμε έγκυες για να προσληφθούμε ή μας απολύουν μόλις φανεί η εγκυμοσύνη. Κατάργησαν το επίδομα τοκετού. «Έβαλαν χέρι» στο οικογενειακό επίδομα, στις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις, στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Έφτασαν στο σημείο πολυεθνικές, όπως η Apple και η Facebook, να εξαγοράζουν τη μητρότητα με τα «κρυοσυντηρημένα ωάρια» και να μετατρέπουν τις νέες γυναίκες σε ζόμπι των επιχειρήσεων τους. Επειδή υπάρχουν εκτιμήσεις από εταιρίες ότι οι γυναίκες είναι πιο παραγωγικές όταν δεν έχουν οικογένεια και παιδιά να τους αποσπούν την προσοχή (!!!), όμιλοι πολυεθνικών τους “δίνουν τη δυνατότητα” να καταψύξουν τα ωάριά τους και να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα. Πότε; Όταν θα είναι αντιπαραγωγικές για την επιχείρηση και θα τις απέλυαν, με κάποιο τρόπο από τους τόσους που διαθέτουν; Όταν θα είναι πολύ αργά για βιολογικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους για τις ίδιες ή το ζευγάρι;

Και όλα αυτά γιατί η μητρότητα θεωρείται «κόστος» και θυσιάζεται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δε δεχόμαστε να μας στερείτε τη μητρότητα.
Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Καλούμε κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας και ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, τις μωρομάνες να σπάσετε τις αλυσίδες του φόβου, να πάρετε θέση στο μετερίζι του αγώνα μέσα από τα εργατικά σωματεία, το σύλλογο γυναικών. Να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, για έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο.

Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης