Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Περιοδεία του Σ. Ζαριανόπουλου στις πλημμυρισμένες περιοχές του Έβρου

 
 
            
Στις πλημμυρισμένες περιοχές του Έβρου περιόδευσε σήμερα Παρασκευή 6 Φλεβάρη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο.
Αρχικά ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος επισκέφτηκε το Σουφλί και χωριά κατά μήκος του ποταμού Έβρου που έχουν πλημμυρίσει όπως τα Λαγυνά. Συνομίλησε με το δήμαρχο Σουφλίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές. 
Αμέσως μετά επισκέφτηκε τη δημοτική αρχή του Δήμου Ορεστιάδας και ενημερώθηκε από τους αντιδημάρχους και το διευθυντή του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ). Οπως προέκυψε, η κατάσταση είναι τραγική, καθώς έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές, ενώ ο δήμος και ο ΓΟΕΒ δεν μπορούν με ιδίους πόρους να αποκαταστήσουν τις ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, αντλιοστάσια, καλλιέργειες, δρόμους και άλλες υποδομές. 
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος δήλωσε πως θα επανακατατεθεί άμεσα η Επερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για χορήγηση κονδυλίων αποζημίωσης στο 100% των ζημιών, δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών και για άμεση συνεργασία με Βουλγαρία και Τουρκία για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα τόνισε ότι το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα και στο Εθνικό Κοινοβούλιο, αλλά και σε όλα τα όργανα της ΕΕ.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε το εργοστάσιο ζάχαρης όπου συναντήθηκε με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του εργοστασίου.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση της εταιρείας και τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η διεύθυνση σημείωσαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα και να εξαγγείλει νέα τιμολογιακή πολιτική ελκυστική για τους αγρότες, ώστε να σπείρουν τεύτλα και να λειτουργήσει το ζαχαρουργείο.
Ο Σ. Ζαριανόπουλος σημείωσε ότι το ΚΚΕ ήταν πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Ανέδειξε το γεγονός ότι τα προβλήματα ξεκινούν από την πολιτική της ΕΕ και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα και στη Βουλή και στο ευρωκοινοβούλιο για να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει τευτλοκαλλιέργεια και να λειτουργούν τα 3 ζαχαρουργεία