Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΚΚΕ
Προς >>>
τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Βορείου Έβρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
προς όλους τους εργαζόμενους
για συμμετοχή στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ (με ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ)
ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Την ΤΡΙΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ 2010 και ώρα 7μμ
Στο Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ στην Ορεστιάδα

Ο «Καλλικράτης» μια αντιδραστική μεταρρύθμιση
«σπρώχνει» στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Εφιάλτης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους αποτελεί ο «Καλλικράτης» πριν ακόμη να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, πάνω από 200.000 εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο θα απολυθούν ή θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες μόλις οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί γίνουν νόμος του κράτους, κάτι που αναμένεται έως τα τέλη Μάη. Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη», περιλαμβάνεται ρύθμιση η οποία προβλέπει: Το κλείσιμο όλων ανεξαιρέτως των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ. Την αναστολή λειτουργίας περίπου 1.800 δημοτικών επιχειρήσεων. Το κλείσιμο των 46 μονομετοχικών ΑΕ των ΟΤΑ. Την κατάργηση περίπου 900 σχολικών επιτρόπων μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα σχολικά κτίρια στους Δήμους.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι να βρεθούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως συμβασιούχοι και εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού Δικαίου. Οι μόνοι που, προς το παρόν, δεν προβλέπεται να θιγούν είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι, δεδομένου ότι υπάρχει συνταγματικό κώλυμα. Εντούτοις, και γι' αυτούς η κυβέρνηση κάνει ανάλογους σχεδιασμούς, αναζητώντας τη φόρμουλα εκείνη που θα της επιτρέψει να αυξήσει τον αριθμό των απολύσεων και να μειώσει ουσιαστικά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, κάτι που άλλωστε έχει ζητηθεί κατά καιρούς με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΔΝΤ. Πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα για την απόλυση μονίμων υπαλλήλων, των οποίων η οργανική θέση στο Δημόσιο έχει καταργηθεί. Τα ίδια υποστήριξε και προχτές, μιλώντας στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στους εργαζόμενους οργανισμών του Δημοσίου που με τον «Καλλικράτη» θα συγχωνευτούν.
Χωρίς αμφιβολία, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμα χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι - τόσο αυτοί που βρίσκονται σήμερα ένα βήμα πριν την ανεργία όσο και εκείνοι που στέκονται κάπως μακρύτερα - οφείλουν από τη μεριά τους να πράξουν το ίδιο. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, είχε εκφράσει τη ριζική του αντίθεση με την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση και είχε προειδοποιήσει πως μια πλευρά του αντιλαϊκού της χαρακτήρα θα είναι η αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και το Δημόσιο, η κατάργηση εργατικών κατακτήσεών τους, η αύξηση της ανεργίας, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης, η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Σήμερα, αυτές οι πολιτικές εκτιμήσεις δικαιώνονται.





Στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να περάσει τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση έχει συμμάχους την ΕΕ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ , τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Οι ενστάσεις για τον αριθμό των Δήμων, τα σύνορά τους, κλπ επί τη ουσίας ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ με το σχέδιο «Καλλικράτης»

Οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρέπει να αντιδράσουν έγκαιρα απέναντι σε αυτήν την προοπτική. Πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζεται οργάνωση, αντίσταση και αντεπίθεση. Να μη συμβιβαστούν με όσα τους ετοιμάζουν. Να μη δεχτούν να πληγεί ούτε ένας εργάτης. Οι εργαζόμενοι στους δήμους με όποια σχέση εργασίας κι αν δουλεύουν: μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, συμβασιούχοι έργου, έκτακτο προσωπικό, εποχιακό προσωπικό, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με μερική απασχόληση, με stage, σε διάφορα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ως "ενοικιαζόμενοι", πρέπει ενιαία να δώσουν αυτόν τον αγώνα. Ολοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενιαία πρέπει να εναντιωθούν σ' αυτήν την πολιτική. Τους αφορά όλους η καταδίκη στην ανεργία.


Με τον «Καλλικράτη» επιδιώκουν

…Να προσαρμόσουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε χωρίς παρεκκλίσεις, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της.

…Να δημιουργηθούν μεγαλύτεροι ΟΤΑ , για να διευκολυνθεί η διείσδυση και αξιοποίηση από τους ιδιώτες χρυσοφόρων δράσεων της Τ.Α.

…Να αποποιηθεί η κεντρική εξουσία πολλές από τις ευθύνες που έχει σήμερα και να τις μεταβιβάσει στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Μεταξύ των υπηρεσιών που πρόκειται να περάσουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες είναι η ΥΓΕΙΑ , ΠΑΙΔΕΙΑ η ΠΡΟΝΟΙΑ κλπ.

Γι’ αυτό το λόγο…
Ο «Καλλικράτης» δεν πρέπει να περάσει .