Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου
07/04/10
Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων σε αέρα και θάλασσα αποσκοπεί σε διευθετήσεις στο Αιγαίο, για την εύρυθμη λειτουργία του ΝΑΤΟ και στοχεύει σε καθεστώς ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης, μέσα από μια Νατοϊκών προδιαγραφών διαπραγμάτευση για διχοτόμηση του Αιγαίου πάνω στη γραμμή του 25ου Μεσημβρινού, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της άμυνας της χώρας. Η ΝΑΤΟποίηση, άλλωστε, του Αιγαίου είναι διαχρονική διαδικασία, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς που εφαρμόζουν με συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Τα παραπάνω καταγγέλλει με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, στο Συμβούλιο της ΕΕ, καλώντας το να τοποθετηθεί απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Κλιμακώνονται οι τουρκικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο με μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία. Οι προκλητικές αυτές ενέργειες σχετίζονται με την πάγια επιδίωξη της Τουρκίας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, με τη δημιουργία «γκρίζας ζώνης» ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, την αποδυνάμωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, και επί των ελληνικών νησιών και νησίδων. Μαχητικά τουρκικά αεροσκάφη και επίγεια ραντάρ παρενοχλούν πολιτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος και της Αεροπορίας που πετούν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προσεγγίζουν τις ελληνικές ακτές, όπως χαρακτηριστικά στις 24 Μάρτη 2010 η τουρκική κορβέτα «Bafra» παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα δημιουργώντας εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Καταδικάζει το Συμβούλιο τις προκλήσεις αυτές σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, καθώς και τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για διχοτόμηση του Αιγαίου, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου;»