Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
« Η ΕΝΟΤΗΤΑ »




Σε απόγνωση οι κολοκυθοπαραγωγοί του Έβρου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κολοκυθοπαραγωγοί της περιοχής μας που βλέπουν την παραγωγή τους να είναι φέτος μειωμένη μέχρι και 60% εξ αιτίες των αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Η απώλεια εισοδήματος των κολοκυθοπαραγωγών είναι σημαντική για τους ίδιους και την τοπική οικονομία αν υπολογίσουμε ότι στην περιοχή μας καλλιεργήθηκαν τη φετινή χρονιά 3.800 στρέμματα.
Η ΟΑΣΕ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να σταθεί στο πλευρό των κολοκυθοπαραγωγών τη δύσκολη αυτή ώρα. Να προχωρήσει άμεσα στην εξατομίκευση των ζημιών και να τους ενισχύσει με αποζημιώσεις που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό κέρδος για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Λεφτά υπάρχουν. Το προηγούμενο διάστημα είδαμε να ενισχύονται οι Τράπεζες με τεράστια ποσά . Οι αγρότες δεν διεκδικούν υπερκέρδη. Αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Τις επόμενες μέρες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων η ΄΄ ΕΝΟΤΗΤΑ ΄΄ θα καλέσει σε σύσκεψη όλους τους κολοκυθοπαραγωγούς της περιοχής για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να διεκδικήσουν την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.
Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010