Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ > Απογυμνωμένες οι κτηνιατρικές υπηρεσίες Β΄ Έβρου

Τελείως απογυμνωμένες από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό
οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του Βορείου Έβρου

Οι μεγάλες ελλείψεις σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που υπάρχουν στα κτηνιατρεία Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Κυπρίνου, και Δικαίων φανερώνουν περίτρανα
ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην ουσία έχουν εγκαταλείψει τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας στην τύχη τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
Στο κτηνιατρείο των Δικαίων η θέση του κτηνιάτρου είναι κενή εδώ και 10 χρόνια.
Στο κτηνιατρείο του Διδυμοτείχου ο κτηνίατρος έχει στην ευθύνη του 5 χιλιάδες βοοειδή , 25 χιλιάδες αιγοπρόβατα συν την λειτουργία και τον έλεγχο του Δημοτικού σφαγείου.
Το ελάχιστο προσωπικό με αυταπάρνηση προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους και να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών. Από τα πράγματα όμως αναγκάζεται να περιορίσει τις εργασίες του στις τελείως απαραίτητες και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη κατάσταση με την εμφάνιση κάποιας ζωονόσου.
Όσον αφορά το διασυνοριακό κτηνιατρικό κέντρο εξωτικών νοσημάτων που τα εγκαίνιά του έγιναν πριν από 2 χρόνια και για το οποίο δαπανήθηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, παραμένει ανενεργό γιατί δεν διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξοπλιστικά μέσα μεγάλης χρησιμότητας αλλά και μεγάλου κόστους σκουριάζουν στις κούτες αχρησιμοποίητα

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που με την πολιτική τους συνειδητά χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζουν τις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, αφήνοντας ελεύθερο χώρο δράσης στον ιδιωτικό τομέα.

Μεγάλες όμως είναι οι ευθύνες των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που βρίσκονται στο τιμόνι της Νομαρχίας και των Δήμων, στα συνδικάτα , στους μαζικούς φορείς και αδιαμαρτύρητα στηρίζουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και βάζουν πλάτες να περάσουν

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους κτηνοτρόφους και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να στείλουν μήνυμα οργής στις εκλογές για της Δημοτικές και Περιφερειακές διοικήσεις καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είτε έχουν το χρίσμα είτε φορούν τον μανδύα του ανεξάρτητου. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για να εκλεγούν συνεπείς αγωνιστές που θα πρωτοστατήσουν στους αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.
25/8/2010