Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οι μαθητές στα δικαστήρια - Δήλωση Σταμάτη Γκατζίδη

Δήλωση του Σταμάτη Γκατζίδη
υποψήφιου Δημάρχου με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Θεωρώ απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό το γεγονός να σέρνονται στα δικαστήρια και να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ανήλικοι μαθητές γιατί πραγματοποίησαν 2 μέρες κατάληψη στο σχολείου τους , διεκδικώντας μια καλύτερη εκπαίδευση.

Η αντιδραστική Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκε το 1999 από το ΠΑΣΟΚ και την διατήρησε σε ισχύ η κυβέρνηση της Ν.Δ, αξιοποιείται και πάλι και στέλνει στα μαθητοδικεία δεκάδες μαθητές της Ορεστιάδας.

Ο στόχος τους είναι φανερός. Επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες στην συνείδηση των νέων και να τους τρομοκρατήσουν για να υλοποιείται χωρίς αντιστάσεις η αντιεκπαιδευτική τους πολιτική.

Την ώρα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ δείχνουν απεριόριστη ανοχή σε κάθε είδους χουλιγκανισμούς , την ίδια ώρα εξαντλούν όλη την αυστηρότητά τους στους αγώνες των μαθητών και γενικά των εργαζομένων.

Καλώ τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους μαζικούς φορείς της περιοχή μας, να συντονιστούν και να αντιδράσουν τώρα , να καταδικάσουν τα νέα μαθητοδικεία , να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους και να απαιτήσουν να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των μαθητών.
Κανέναν δεν πρέπει να τρομοκρατήσουν αυτές οι ενέργειες αντίθετα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα που θα αντιπαρατεθεί με την αντιεκπαιδευτική πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού και θα διεκδικήσει το σχολείο των σύγχρονων αναγκών.