Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στην Αλεξ-πολη και στην Κομοτηνή δικάζονται στελέχη του ΠΑΜΕ 24 Ιανουαρίου ύστερα από μήνυση της επιχείρησης "τζάμπο"



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ Ν.ΕΒΡΟΥ,Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ, Ν.ΞΑΝΘΗΣ, Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ, Ν.ΔΡΑΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Στις 24. Ιανουαρίου δικάζονται σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή 14 στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ύστερα από μήνυση της επιχείρησης «Τζάμπο» γιατί συμμετείχαν μαζί με άλλους εργαζόμενους και συνδικαλιστές σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στα πολυκαταστήματα της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης για την απόλυση εργαζομένου στην επιχείρηση-συνδικαλιστή.
H επιχείρηση ΤΖΑΜΠΟ συνεχίζει τη δράση της ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, σε συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο στο εμπόριο και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, την δικαιοσύνη και την στήριξη της κυβέρνησης προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η δίωξη αυτή είναι συνέχεια άλλων διώξεων ενάντια στο λαϊκό κίνημα και στους αγώνες των εργαζομένων και εντάσσεται στην οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των εργοδοτών να καταπατήσουν κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης στην οργάνωση και συμμετοχή της στους αγώνες.
Η μεθόδευση αυτή, της επιχείρησης ΤΖΑΜΠΟ, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους.
Οι διώξεις γίνονται με προφανή στόχο την προστασία των συμφερόντων της εργοδοσίας των ΤΖΑΜΠΟ και τη γενικότερη τρομοκράτηση όσων εργαζομένων αντιστέκονται σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική. Καμία δίκη και καμία καταδίκη δε θα εμποδίσει και δε θα τρομοκρατήσει τους αγωνιστές του Λαϊκού, του Ταξικού κινήματος. Δε θα τους αποτρέψει από το να αγωνιστούν ενάντια στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης τόσο στα Τζάμπο, όσο και γενικότερα. Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι απλά ανιστόρητοι και δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία και τη δράση του ταξικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.
Kαλούμε τα Σωματεία, σωματειακές επιτροπές, λαϊκές επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τρίτη 24 Γενάρη στις 9.00 π.μ. στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ