Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Ορεστιάδας, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου



Δήμου Ορεστιάδας


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας μπροστά στους Δημοτικούς Συμβούλους υπήρχε η ντιρεκτίβα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου ( ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ – ΛΑΟΣ ) που απαιτούσε , με την απειλή της μη έγκρισης, οι επιχορηγήσεις προς τα σωματεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού , οι επιχορηγήσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ο προϋπολογισμός του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ να είναι μειωμένες κατά 25%. Οι Δημοτικές αρχές της πράσινης και γαλάζιας απόχρωσης σε όλη την Ελλάδα, χωρίς καμιά διαμαρτυρία, έσπευσαν να συμμορφωθούν προς «τας υποδείξεις» και ψήφισαν επιχορηγήσεις ψίχουλα και προϋπολογισμούς φτώχειας. Το ίδιο έγινε και στο Δήμο Ορεστιάδας.
Και από την τελευταία συνεδρίαση αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι το όχημα για να περάσει ευκολότερα η σκληρή λιτότητα και τα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων και για να « αποποιηθεί» η Κεντρική Διοίκηση των ευθυνών της από τους τομείς του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του πολιτισμού, της Πρόνοιας – μέριμνας και να τις φορτώσει στους Δήμους, δηλαδή στους εργαζόμενους..
Σήμερα που οι εργαζόμενοι δέχονται αλλεπάλληλα τα αντιλαϊκά – μνημονιακά χτυπήματα, χρειάζονται Δημοτικές αρχές, που θα στρατευτούν στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και θα συγκρουστούν με την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση. Αντίθετα Δημοτικές αρχές , υπάκουοι διαχειριστές αυτής της πολιτικής, δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στις λαϊκές οικογένειες .
Και βέβαια κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Έχουν και αυτοί μεγάλες τις ευθύνες τους γι’ αυτήν την τραγική κατάσταση.
Ορεστιάδα 22/1/2012