Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΚΙΛΕΛΕΡ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ 18 ΜΑΡΤΗ




Αγωνιστικό κάλεσμα στο γιορτασμό του ΚΙΛΕΛΕΡ στις 18 Μάρτη
Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι , εργαζόμενοι , μικροεπαγγελματίες , νέοι , γυναίκες
Ο ξεσηκωμός των κολίγων πριν από 102 χρόνια ενάντια στους τσιφλικάδες , μας δείχνει το δρόμο !
Η ΠΑΣΥ σας καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο αυτή , διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα μας να πορευτούμε στα ίδια βήματα , αντιπαλεύοντας τους σημερινούς μας εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους , που μας διώχνουν από τα χωράφια μας . Μην συμβιβαστούμε στη φτώχεια και εξαθλίωση που μας οδηγούν. Μην το επιτρέψουμε!
Το συλλαλητήριο μας αυτό ν’αποτελέσει την αγωνιστική φωνή της φτωχομεσαίας αγροτιάς όλης της χώρας ενάντια στις πολιτικές που μας αφανίζουν . Νάναι η αφετηρία της πάλης μας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, για τη λαϊκή ευημερία . Αυτός θάναι ο πραγματικός φόρος τιμής στους τότε κολίγους και τους αγώνες τους και όχι κάποιο από τα «μνημόσυνα υποκρισίας» αυτών , που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν αντιαγροτικές πολιτικές ( κανονισμούς περιορισμού της παραγωγής σε γεωργία & κτηνοτροφία , χαράτσια για την ασφάλιση από τον ΕΛΓΑ & τον ΟΓΑ , για τις γεωτρήσεις , νόμο για «συνεταιρισμούς-επιχειρηματιών» , ξεπούλημα κρατικο-συνεταιριστικών επιχειρήσεων , όπως Ελλ.Βιομ.Ζάχαρης , ΔΩΔΩΝΗ , ΕΛΒΙΖ , ΣΕΚΑΠ ,…) .
Είναι τα κόμματα του μαύρου μετώπου, της συγκυβέρνησης, των μνημονίων που προστατεύουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και χρεοκοπούν τη λαϊκή οικογένεια. Αποφασίζουν (και υλοποιούν) νόμους και κανονισμούς συρρίκνωσης της αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής και δεν διασφαλίζουν την διατροφική αυτάρκεια του λαού μας με υγιεινά , ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα, γιατί εχθρεύονται το λαό και τις ανάγκες του . Τα προώθησαν και τα προωθούν όμως με τις πλάτες των ανύπαρκτων αγωνιστικά συμβιβασμένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - Ομοσπονδιών Αγρ.Συλλόγων - Ενώσεων Συνεταιρισμών, αλλά και κομμάτων του ευρωμονόδρομου που σπέρνουν αυταπάτες για την πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ .
Μορφές όπως το «κίνημα πατάτας» ή άλλων προϊόντων, έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Δεν λύνουν το πρόβλημα εκμετάλλευσης της αγροτιάς οριστικά και μόνιμα. Ούτε της πείνας που αυξάνεται και δεν μπορεί να εξασφαλίσει την διατροφική αυτάρκεια του λαού μας , όσο συνεχίζει να εφαρμόζεται η ΚΑΠ, όσο του κόστος παραγωγής καθορίζεται από τα μονοπώλια με στόχο την κερδοφορία τους. Η μείωση μισθών και συντάξεων, η ανεργία και ανέχεια για εκατομμύρια λαϊκών οικογενειών περιορίζει την αγορά προϊόντων και την κάλυψη των αναγκών ακόμη και αν διατίθενται προϊόντα σε χαμηλές τιμές.
Η οικονομική ανέχεια της λαϊκής οικογένειας και η ακρίβεια των τιμών, οφείλεται σε αυτή την άγρια πολιτική κυβέρνησης-τρόϊκας-ΕΕ και στην δεσπόζουσα θέση μονοπωλίων, μεσαζόντων και καρτέλ που προωθούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Αυτούς πρέπει να γκρεμίσουμε.
Αφού όσο θα υπάρχουν μονοπώλια, θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές, θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, μεγαλώνοντας καθημερινά το άνοιγμα στην «ψαλίδα τιμών» ανάμεσα στις τιμές παραγωγού & καταναλωτή , όχι μόνο των αγροτικών προϊόντων, αλλά και φαρμάκων, ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας.
Ακόμη μια χρονιά το αγροτικό μας εισόδημα μειώθηκε, γίναμε πιο φτωχοί γιατί πουλήσαμε κάτω από το συνέχεια αυξανόμενο κόστος παραγωγής τα προϊόντα μας , γιατί είμαστε ακόμη απλήρωτοι για πολλά από αυτά από τους εμπόρους & μεταποιητές . Έτσι η διαβίωσή μας στα χωριά μας γίνεται συνέχεια και πιο δύσκολη . Δεχτήκαμε τα χτυπήματα που δέχτηκαν και οι άλλοι εργαζόμενοι , μιας και το μονοπωλιακό κεφάλαιο επιδιώκει να ξεπεράσει τη δική του κρίση εκμεταλλευόμενο την εργασία & φορτώνοντας τα βάρη της στα λαϊκά στρώματα . Στη νέα χρονιά που ξεκίνησε θα είναι πολύ πιο άγρια και βάρβαρη η επίθεση της συγκυβέρνησης ενάντια την μικρομεσαία αγροτιά, η οποία θα υποστεί και νέα βαριά χτυπήματα με την αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 – 2020 , καταστρέφοντας μικρούς και μεσαίους αγρότες .
Όλο το προηγούμενο διάστημα με τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ( καταλήψεις σε ΕΛΓΑ & ΑΤΕ , συγκεντρώσεις στις Περιφέρειες & τις ΔΟΥ , στα διόδια , στην AGROTICA , στις πλατείες & τους δρόμους ) η ΠΑΣΥ έδειξε τον αγωνιστικό μονόδρομο για τη μικρομεσαία αγροτιά ενάντια στις πολιτικές αφανισμού της για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη σε ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, την Ε.Ε και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές .
Ο αγώνας μας χρειάζεται να στρέφεται συνολικά κατά της πολιτικής που φέρνει κάθε μέρα περισσότερα βάσανα και δυστυχία στη ζωή μας και να βάζει στόχο την ανατροπή της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Ο αγώνας μας θα έχει αποτελέσματα όσο θα συντονιζόμαστε με τον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας, όσο δυναμώνει η κοινή δράση αφού κοινός είναι ο αντίπαλος.
Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 102ης επετείου του Κιλελέρ στις 18 Μαρτίου 2012 στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του μνημείου .
Για να παράγουμε με βάση τις ανάγκες του λαού μας .
Αποδέσμευση από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία .

Ο αγώνας συνεχίζεται. Μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούμε να πετύχουμε τους αγωνιστικούς στόχους μας, ν' ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.


Μάρτης 2012 Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ