Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΟΑΣΕ - Να χορηγηθεί ΑΜΕΣΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ και σε ΟΛΟΥΣ τους βαμβακοκαλλιεργητές η "συνδεδεμένη ενίσχυση"




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ»
Ανακοίνωση – διαμαρτυρία
Να χορηγηθεί ΑΜΕΣΑ και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η « ενίσχυση»
σε ΟΛΟΥΣ τους καλλιεργητές βαμβακιού του νομού μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου η «ΕΝΟΤΗΤΑ» θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση πολλών καλλιεργητών βαμβακιού που βλέπουν να χάνουν την επιδότηση επειδή λόγω καιρικών συνθηκών δεν «έπιασαν» το καθορισμένο «πλαφόν» παραγωγής.

Οι αγρότες αυτοί αποδεδειγμένα καλλιέργησαν, όργωσαν, έσπειραν, πότισαν, ψέκασαν , ΞΟΔΕΨΑΝ, όμως οι βροχές του Μάη που επιμήκυναν την περίοδο ωρίμανσης, οι αυξημένες βροχοπτώσεις στην περίοδο ωρίμανσης ( Σεπτέμβρης) και οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη παραγωγή, πολλές φορές λίγο κάτω από το καθορισμένο όριο.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Οι εταιρείες δεν χορηγούν με πίστωση τα εφόδια και ο κίνδυνος να μείνουν ακαλλιέργητα τα χωράφια είναι πια ορατός.

Γι’ αυτό και ΚΑΛΟΥΜΕ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να παρέμβει ΤΩΡΑ για να χορηγηθεί στους καλλιεργητές του βαμβακιού ΑΜΕΣΑ και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η «ενίσχυση» που τόσο ανάγκη έχουν οι αγρότες για να ξεκινήσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
15/3/2012