Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

2014 - Το πιο φτωχό Τεχνικό Πρόγραμμα για το Δήμο Ορεστιάδας


Δήμου Ορεστιάδας

Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  

σχετικό με το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα   του Δήμου Ορεστιάδας  για  το 2014

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας  η πλειοψηφούσα παράταξη ψήφισε το πιο φτωχό  τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών.
Το νέο  Τεχνικό πρόγραμμα για το 2014  θα χρηματοδοτηθεί με το εξευτελιστικό ποσό των 770.000 ευρώ.   Τα χρήματα αυτά ίσα – ίσα  αρκούν να μπαλώσουν  κάποιες  τρύπες και να μαυρίσουν  με άσφαλτο κάποια  ελάχιστα τμήματα  του πεπαλαιωμένου  επαρχιακού οδικού δικτύου.  Και στην ουσία δεν συνιστά  Τεχνικό Πρόγραμμα. Αρκεί να θυμηθούμε ότι το τελευταίο  τεχνικό πρόγραμμα του Καποδιστριακού Δήμου Ορεστιάδας   το 2010  χρηματοδοτήθηκε  με το ποσό  των 2.500.000 ευρώ.
Αυτό το Τεχνικό πρόγραμμα  βρίσκεται  πολύ μακριά από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων  της ακριτικής περιοχής μας. 
Ο στραγγαλισμός των οικονομικών των Δήμων από τη σημερινή κυβέρνηση,   αλλά και τις προηγούμενες  της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ,   βρίσκεται στα πλαίσια  της πολιτικής  της ΕΕ    περί οικονομικής αυτονομίας των Δήμων,  που στα απλά ελληνικά σημαίνει  « Ξεχάστε τις επιχορηγήσεις . Όποιος  Δήμος θέλει έργα βάζει νέους φόρους και τα εκτελεί ».

Μεγάλες είναι οι ευθύνες και όλων των Δημοτικών αρχών που αδιαμαρτύρητα  κάνουν πλάτες για να περάσει η άγρια πολιτική της λιτότητας. Και φυσικά όλο και πιο «φάλτσα»  ακούγεται το γνωστό ρεφραίν του Δημάρχου ότι « Πάμε καλά, είμαστε ο καλύτερος Δήμος  στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη ».
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Τίποτα δεν έχουν να τους προσφέρουν Δημοτικές αρχές , διαχειριστές των αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. 
Σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες  οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Δημοτικές αρχές που θα συγκρουστούν με τις πολιτικές,  που  θέλουν να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων,   οδηγώντας τους   στην πτώχευση. 

Ορεστιάδα 24/9/2013