Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας - 25 χρόνια σε ακατάλληλο κτήριο


 
 Δήμου Ορεστιάδας

 

 
Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας

25 χρόνια σε ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες

Για άλλη μια χρονιά το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας θα φιλοξενήσει   τους  24 μαθητές του, με τα ιδιαίτερα προβλήματα,  σε ενοικιαζόμενες ακατάλληλες αίθουσες  στην είσοδο παλαιού κτιρίου.
Είκοσι πέντε (25) χρόνια  οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ με την ανάλγητη πολιτική τους κοροϊδεύουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες και των τοπικών στελεχών  τους που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, στις πρώην Νομαρχίες, στους Δήμους. Στην ουσία αποδέχονται και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές,  ποτέ δεν διεκδίκησαν δυναμικά την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα.
Η Δημοτική παράταξη του κ. Μουζά, που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Ορεστιάδας  7 χρόνια,  έχει  και τις δικές της ιδιαίτερες ευθύνες,  γιατί ενώ υπάρχουν πολύ καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές από την σημερινή ,  π.χ η μεταφορά του Ειδικού σχολείου στο σχολείο του Νεοχωρίου, αδιαφορεί και  δεν τις υλοποιεί.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί μονόδρομο την ανάπτυξη αγώνων  για την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου  στην Ορεστιάδα. Και καλεί   γονείς και  εκπαιδευτικούς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους.
Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας
Σταμάτης Γκατζίδης