Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΜΑΣ στο πλευρό των εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ


 


Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

 στο πλευρό των εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

 

Με αφορμή τις εξαγγελίες για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζομένων, επισημαίνοντας τις τραγικές συνέπειες που θα έχουν οι απολύσεις και στις σπουδές τους. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων ότι:

«Όπως και να ονομάσουν τις απολύσεις ("διαθεσιμότητα", "κινητικότητα") το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: εκτίναξη της ανεργίας, φτώχεια και ανασφάλεια για τους απολυμένους και τις οικογένειές τους. Η μείωση του προσωπικού θα πλήξει βίαια τις σπουδές μας καθώς τα εργαστήρια, η φοιτητική μέριμνα, η έρευνα, οι υπηρεσίες των ιδρυμάτων, οι γραμματείες, οι βιβλιοθήκες, ολόκληρος ο διοικητικός μηχανισμός θα ξεχαρβαλωθεί. Πολλά ιδρύματα θα φτάσουν σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας.

Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν συμφέρον από τις απολύσεις και άλλων υπαλλήλων. Δε θα αυξηθούν οι μισθοί τους, δε θα σωθούν από τα βάρη της κρίσης, δε θα βρούνε δουλειά. Δε θα έχουν καλύτερα σχολεία για τα παιδιά τους χωρίς δασκάλους, καλύτερα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, καλύτερα πανεπιστήμια χωρίς προσωπικό. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κενά και τις τρύπες που θα δημιουργηθούν από τις απολύσεις του προσωπικού θα έρθουν να καλύψουν τα γνωστά αρπακτικά, οι εργολάβοι και οι εταιρείες».

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη και ώρα 7μμ

Μπροστά στην Κεντρική πλατεία Ορεστιάδας

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ