Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

KKE - Στη Βουλή το θέμα των σχολικών φυλάκων


 
 

 
ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τους σχολικούς φύλακες

 

09/09/13
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Παιδείας και Θρησκευμάτων
Μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εδραιώνεται το «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, ανοίγοντας το δρόμο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στους τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Προχωρούν οι σχεδιασμοί για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και τους Δήμους, καταργώντας εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια.
Οι απολύσεις δε γίνονται μόνο μέσα από τη διαθεσιμότητα, αλλά και μέσα από τις αξιολογήσεις δομών και προσώπων, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και από την υποχρηματοδότηση των δήμων.
Οι σχολικοί φύλακες εργάζονταν από το 2001 καθημερινά όλες τις μέρες της βδομάδας με κυλιόμενες 8ωρες βάρδιες και μόλις το 2006ασφαλίστηκαν πλήρως (σύνταξη - ασθένεια). Ως τότε η ασφάλιση τους περιλάμβανε μόνο τον κλάδο ασθενείας. Αυτή τη στιγμή οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη φύλαξη των σχολείων βρίσκονται στον αέρα και χωρίς δουλειά, στη διαθεσιμότητα.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για:
·           Να αναγνωριστεί πλήρως, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ο χρόνος προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων, από την πρώτη μέρα εργασίας τους
·        Να μην υπάρξει καμία απόλυση των σχολικών φυλάκων.
·           Νέες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία, για τις κοινωνικές δομές που παραμένουν ανεπαρκείς και σήμερα  
           αποδεκατίζονται.
 
Οι Βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Μωραΐτης