Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Σχόλιο σχετικό με τη σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου


ΠΑΜΕ     Γραμματεία  Β. Έβρου

Σχόλιο σχετικό με τη σύσκεψη φορέων

για το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου

Η σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014  με προσκλήσεις τηλεφωνικές!!  και παρουσία των υφυπουργών και βουλευτών του νομού μας,  προκαλεί αρκετά ερωτηματικά.

Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκαν  τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου και των εργαζομένων,  όπως η  οικονομική του ασφυξία, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η αξιολόγηση  κλπ) . Η  συζήτηση  περιορίστηκε στο ζήτημα της αυτονομίας του νοσοκομείου ,  όπου οι υφυπουργοί προσπάθησαν να «διασκεδάσουν» τους παραβρισκόμενους  και δια μέσου των ΜΜΕ τους κατοίκους του βορείου Έβρου,  που ανησυχούν για τη συνεχή εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των υπηρεσιών  υγείας,   ότι η «μερική»  αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι σε καλό δρόμο.

Με τέτοια τερτίπια κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν. Όσο θα συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ  -  ΠΑΣΟΚ , που στραγγαλίζει οικονομικά τη δημόσια υγεία, η υποβάθμιση όλων των νοσοκομείων της χώρας μας, φυσικά και του Διδυμοτείχου,  θα συνεχίζεται με μερική ή ολική αυτονομία.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι:

ü  Το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας μειώθηκε κατά 17.000 άτομα την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των προσλήψεων.

ü  Οι λειτουργικές δαπάνες συνολικά στην τελευταία τετραετία μειώθηκαν κατά 69,2%. Η από χρόνο σε χρόνο σταθερή μείωση ήταν 21% !!

Αυτήν την πολιτική ψήφιζαν διαχρονικά  στη Βουλή οι υφυπουργοί του Έβρου και φυσικά  δεν παίρνουν  καμιά άφεση αμαρτιών με σκιαμαχίες  περί μερικής ή ολικής αυτονομίας.

Τα ΠΑΜΕ  καλεί τους κατοίκους του Βορείου Έβρου:  

Ø  Να  δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική,  που καθημερινά υποβαθμίζει και συρρικνώνει τη δημόσια υγεία,  προσφέροντας ζωτικό χώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους  για  ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση   του ανθρώπινου πόνου.

Ø  Να γίνει για όλους τους βορειοεβρίτες υπόθεση δική τους η αναβάθμιση του Νοσοκομείου,  με την άμεση και πλήρη κάλυψή του με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης στελέχωση όλων των τμημάτων και κλινικών του με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής
21/6/2014