Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ψηφίσματα που κατέθεσε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αλεξανδρούπολης

 
Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Αλεξανδρούπολης, κατέθεσε δύο ψηφίσματα, για να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα, 28/07/2014.

Η πρόταση ψηφίσματος για την ΕΒΖ
Η απόφαση της συγκυβέρνησης Ν.Δ -ΠΑΣ0Κ να αναστείλει τη λειτουργία των ζαχαρουργείων Ορεστιάδας και Σερρών ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήδη από το 2005 με τις αποφάσεις της απαξίωνε συστηματικά την καλλιέργεια τεύτλων στη χώρα μας και δυσκόλευε τη λειτουργία των 5 εργοστασίων ζάχαρης.
Τώρα πια είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η πολιτική έχει στόχο από τη μια να διευκολύνει τα μεγάλα ευρωπαϊκά μεγαθήρια να κυριαρχήσουν και να μονοπωλήσουν το κύκλωμα της ζάχαρης και από την άλλη να εξαρτήσουν διατροφικά μια χώρα που διέθετε αυτάρκεια σε πολλά αγροτικά προϊόντα. Αυτή η πολιτική συμφέρει τα μεγάλα μονοπώλια, αλλά δεν συμφέρει τους αγρότες , τους εργαζόμενους, την χώρα .
Kαλούμε αγρότες και εργαζόμενους να αγωνιστούν για μια άλλη ανάπτυξη που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας. Θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες, επάρκεια φτηνών, υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.


Η πρόταση ψηφίσματος για την Παλαιστίνη
Ψήφισμα καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.
Εκφράζουμε την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης και καλούμε τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούν, για να δυναμώσει το κύμα καταδίκης του Ισραήλ και να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Γι’ αυτή την αιματηρή εξέλιξη ευθύνες έχουν και οι ΗΠΑ, που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη διαρκή καταπίεση του παλαιστινιακού λαού. Ευθύνες έχει κι η ΕΕ, που ακολουθεί πολιτική «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και συγχρόνως αναπτύσσει στρατιωτική, οικονομική και πολιτική συνεργασία με το Ισραήλ .
Απαιτούμε:
• Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
• Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις.
• Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.
• Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
• Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού και η άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
• Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
• Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
• Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
• Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
• ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/7/14 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.