Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ - Εγκληματική η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των ζαχαρουργείων Ορεστιάδας και Σερρών


                 

          


Η  Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ θεωρεί   ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ   για τη χώρα και την περιοχή μας την  πρόθεση   της Διοίκησης της  ΕΒΖ  και κατ΄ επέκταση  της κυβέρνησης  να προτείνει  την αναστολή της λειτουργίας     των  ζαχαρουργείων  Ορεστιάδας και Σερρών,  πραγματοποιώντας έτσι άλλο ένα μεγάλο βήμα  προς την συρρίκνωση και το οριστικό  κλείσιμό τους.

Είναι πια ξεκάθαρο σε όλους ότι με την πολιτική της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων  η τευτλοκαλλιέργεια και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης  οδηγούνται πια στην καταστροφή.

 Η χώρα μας   είχε παραγωγή καλής ποιότητας ζάχαρη,   κάλυπτε τις ανάγκες του λαού και υπήρχαν δυνατότητες και για εξαγωγές. Οι Κανονισμοί όμως της ΕΕ επέβαλαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις συμφώνησαν  στη δραστική μείωση της ποσόστωσης στο 50% των εγχώριων αναγκών και την καταστροφή των δύο από τα πέντε εργοστάσια  που διέθετε η χώρα αναγκάζοντάς  την  έτσι  να δαπανά τεράστια ποσά για εισαγωγή ζάχαρης.

Και από αυτή την ποσόστωση των 160.000 τόνων  παράγονται στην Ελλάδα μόνο οι 40.000 τόνοι  από 3.000 τευτλοπαραγωγούς και οι άλλοι 120.000 που υπολείπονται, το μεγαλύτερο μέρος παράγεται φασόν για λογαριασμό της ΕΒΖ σε ευρωπαϊκά εργοστάσια, ενώ το υπόλοιπο εισάγεται από τις θυγατρικές της στη Σερβία.  

Και σήμερα    που  έπρεπε,   μετά και  την απόφαση της ΕΕ  που καταργεί τις ποσοστώσεις από το 2017,   να  προγραμματίζεται η ανάπτυξη των υπαρχόντων εργοστασίων      για να ξαναμπούν δυναμικά    στην παραγωγή ζάχαρης,  με στόχο  την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης  και όχι μόνο,   προτείνουν το κλείσιμο άλλων δυο ζαχαρουργείων,    χαρίζοντας έτσι  την τευτλοκαλλιέργεια και την παραγωγή   ζάχαρης  στα ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Μεγάλες  όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών  της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ,  που  τώρα βγαίνουν στα «κεραμίδια»  και διαμαρτύρονται,  ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν, στήριζαν και ακόμα στηρίζουν   αυτήν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ , των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των αγορών. Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια.    

Η κομματική οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ , τους αγρότες, και όλους τους μαζικούς φορείς  της περιοχής μας να συγκρουστούν  με την πολιτική της ΕΕ  , της συγκυβέρνησης  ΝΔ  - ΠΑΣΟΚ  και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που με την πολιτική τους  καταστρέφουν την τευτλοκαλλιέργεια και βάζουν λουκέτο στα ελληνικά ζαχαρουργεία 

και να διεκδικήσουν:

ü  Την ανάκληση της απόφασης περί αναστολής λειτουργίας των εργοστασίων  Ορεστιάδας και Σερρών , τη συνέχιση παραγωγής ζάχαρης στη χώρα μας , και την ενίσχυση και βιωσιμότητα της τευτλοκαλλιέργειας 

 

ü  άλλο δρόμο ανάπτυξης,  που με κεντρικό σχεδιασμό , με παραγωγικούς συνεταιρισμούς, και καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές βιομηχανίες,   θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της  χώρας μας  , θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους , καλύτερο εισόδημα στους αγρότες , επάρκεια φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας  και πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία.

                                                                                    5/7/2014

Y

Τη Δευτέρα 7 Ιούλη

Ø  Η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ώρα 11 το πρωί.

Ø  Και στις 2 η ώρα το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη Διεύθυνση του ζαχαρουργείου Ορεστιάδας,  τη διοίκηση του Σωματείου και τους εργαζόμενους