Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΕΒΡΟΣ: Περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει


Έβρος: Περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει

 

3/2/2015

Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου. Ένα τμήμα του φράχτη που φτιάχτηκε για την αναχαίτιση των μεταναστών, κατέρρευσε εξαιτίας των δυνατών καταιγίδων και της ορμής του νερού.

Στο Πύθιο, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και εβδομήντα εκατοστά, η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει σήμερα τα έξι μέτρα και είκοσι εκατοστά.

Οι αυξημένες παροχές νερού από τη γειτονική Βουλγαρία, είχαν ως συνέπεια να σπάσει το ανάχωμα στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι πλημμύρισαν περισσότερο από 30.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αρκετά αντλιοστάσια.

Με απόφαση του δημάρχου Ορεστιάδας, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα -για καθαρά προληπτικούς λόγους- όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Τριγώνου, Κυπρίνου και Βύσσας.

Στο Πέταλο, η στάθμη του ποταμού έχει φθάσει τα πέντε μέτρα και ογδόντα πέντε εκατοστά, με όριο συναγερμού τα έξι μέτρα, ενώ στο ύψος της Ανδριανούπολης, όπου συναντώνται τα τρία ποτάμια, η παροχή των νερών έχει φθάσει τα 2.000 κυβικά το δευτερόλεπτο.