Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

΄'Εφυγε" απο τη ζώή ο σ/φος Ιάκωβος Μερτζανίδης


Η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ εκφράζει τα συλληπητήρια της στην οικογένεια του συντρόφου Ιάκωβου Μερτζανίδη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015, σε ηλικία 85 ετών.
Ο σύντροφος οργανώθηκε στο ΚΚΕ τη δεκαετία του 80 και από τότε μέχρι και σήμερα παρέμεινε πιστός στη θεωρία του Μαρξισμού Λενινισμού. Στη διάσπαση του Κόμματος 1989-91 παρέμεινε σταθερός και μαζί με άλλους συντρόφους έδωσε τη μάχη της ύπαρξης του Κόμματος ενάντια στον οπορτουνισμό.
Καθημερινά όλα τα χρόνια της κομματικής του ζωής έδινε με συνέπεια, επιμονή και αυταπάρνηση τη μάχη για τη διάδοση των θέσεων του Κόμματος, για την ανάγκη οργάνωσης της εργατικής τάξης ενάντια στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και την πολιτική της που καθορίστηκε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή βίβλο.
Ο σύντροφος Ιάκωβος ήταν ταυτισμένος με τη διακίνηση του Ριζοσπάστη αλλά και τον αγώνα για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Και στα δύο καθήκοντα αναδείχτηκε πολλές φορές πρωτοπόρος αποτελώντας παράδειγμα μαχητικότητας και ανυποχώρητης δράσης μέσα στο λαό.
Σε όλες τις εκλογικές μάχες ακούραστα δούλευε για την επιτυχία του Κόμματος. Ακόμη και στις τελευταίες εκλογές έδωσε το “παρών” αψηφώντας τα γηρατιά του.
Όλοι οι σύντροφοι τον είδαμε στις πρώτες θέσεις στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος. Όλοι οι σύντροφοι θα τον θυμόμαστε για την ανιδιοτελή προσφορά, την επιμονή και την αγωνιστικότητά του.