Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ντροπή ... την απέλυσαν λόγω εγκυμοσύνης


ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΒΡΟΥ
 
Ανακοίνωση για απόλυση εγκύου

Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Έβρου καταγγέλλει την απόλυση για δεύτερη φορά της εγκύου εργαζόμενης από την εταιρεία LIN HONGOIN εμπόριο ενδυμάτων στην Αλεξανδρούπολη.
Άλλο ένα περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας προστίθεται στη μακριά λίστα των απολύσεων νέων εργαζομένων γυναικών λόγω μητρότητας.
Όλα αυτά τα χρόνια οι αντιλαϊκές  πολιτικές της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων, λύνουν τα χέρια των εργοδοτών για να ζητάνε πιστοποιητικά ότι οι γυναίκες που προσλαμβάνουν δεν είναι έγκυοι ή ότι δε θα μείνουν έγκυοι για να προσληφθούν ή να προχωρήσουν σε έκτρωση ή να τις απολύουν μόλις φανεί η εγκυμοσύνη. Κατάργησαν το επίδομα τοκετού. «Έβαλαν χέρι» στο οικογενειακό επίδομα, στις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις, στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Και όλα αυτά γιατί η μητρότητα θεωρείται «κόστος» και θυσιάζεται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.
Καλούμε τα Σωματεία, τους Συλλόγους Γυναικών, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τις νέες γυναίκες να δυναμώσουν την Κοινωνική Συμμαχία. Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.
Να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, για έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο. Μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα που βάζει στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, μέχρι να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
Αλεξανδρούπολη 19.2.2015