Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αναδημοσίευση από το 902.gr - Έβρος: συνεχίζονται οι προσπάθειες περιορισμού της πλημμύρας

 
 

Φωτο αρχείου (Πηγή: ΑΡ)
Σε δυο περιοχές, κεντρικά του ποταμού Έβρου, στο Σουφλί και τα Λαγυνά, επικεντρώνονται πλέον όλες οι προσπάθειες των τοπικών αρχών και των τεχνικών συνεργείων της Περιφέρειας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, που έχουν παρουσιαστεί.
Στο Σουφλί, από την αύξηση της στάθμης του νερού, έχει πλημμυρίσει το γήπεδο, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, ενώ όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην αποτροπή της επέκτασης ανάλογων πλημμυρικών φαινομένων εντός κατοικημένων περιοχών της πόλης.
Στα Λαγυνά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας γίνονταν συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυση των αναχωμάτων στα οποία είχαν παρουσιαστεί μικρά ρήγματα. Η προσπάθειες ενίσχυσης των αναχωμάτων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, θα συνεχιστούν όλο το βράδυ.
Την ίδια ώρα άρχισε να εκτονώνεται η κατάσταση στον βόρειο Έβρο, καθώς σταδιακά πέφτει η στάθμη των νερών του ποταμού. Ήδη, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ορεστιάδας - Ορμενίου, που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κλειστό όμως συνεχίζει να παραμένει το τελωνείο στις Καστανιές.
Αυτή την ώρα η παροχή του νερού στην κοίτη του ποταμού Έβρου, στο κεντρικό και το νότιο τμήμα του, είναι 2.575 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ στο σταθμό μέτρησης στο Πέταλο, η στάθμη του νερού έχει φτάσει τα επτά μέτρα και πενήντα εκατοστά, με όριο συναγερμού τα έξι μέτρα.