Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον δρόμο Βάλτου - Ταφικού Τύμβου


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης



Θέμα: Επικίνδυνος ο δρόμος Βάλτου - Ταφικός τύμβος Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης στην ΠΕ Έβρου.



Ως απαρχαιωμένος, σε πολύ κακή κατάσταση και επικίνδυνος χαρακτηρίζεται ο δρόμος του Βάλτου προς τον Ταφικό Τύμβο Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης στην ΠΕ Έβρου, από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και από τους επισκέπτες του ταφικού τύμβου.
Οι διερχόμενοι κάτοικοι των χωριών Βάλτου, Χανδρά, Μεγάλης Δοξιπάρας, Χιονάδων, Μικρής Δοξιπάρας, Χελιδόνας, αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες του Τύμβου, ταλαιπωρούνται και εκτίθενται σε κίνδυνο καθώς ο δρόμος βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση και είναι γεμάτος φονικές παγίδες
Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, όμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις είχαν εγκαταλείψει στην τύχη του το γερασμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθεί να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, με «μπαλώματα», τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν λύση. Είναι γεγονός ότι και για τη σημερινή συγκυβέρνηση, τα έργα αυτά δεν αποτελούν προτεραιότητα όσο δεν ενισχύουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ευθύνες όμως έχουν και οι κατά καιρούς Δημοτικές αρχές Ορεστιάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφερειακής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που όχι μόνο δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, αλλά και που αποδέχονται αυτή την πολιτική.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση κατασκευή νέου δρόμου από το Βάλτο μέχρι τον Ταφικό τύμβο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των κατοίκων, αλλά και να διευκολύνεται η επισκεψιμότητα και η ανάδειξη των σημαντικών ευρημάτων του ταφικού τύμβου Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης στην ΠΕ Έβρου.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής