Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

KΚΕ ακαθάριστα τα αποστραγγιστικά δίκτυα


ΕΡΩΤΗΣΗ  
Ακαθάριστα τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων στη Π.Ε. Έβρου





Προς:  τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών
και Δικτύων,  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι αγρότες ολόκληρης της Π.Ε. Έβρου, καθώς πλησιάζει ο χειμώνα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τον συνοδεύουν και τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων, παραμένουν ακαθάριστα. Εξαιτίας αυτού εμποδίζεται η απορροή των τοπικών νερών προς τον ποταμό Έβρο και τα άλλα ποτάμια, γίνεται υπερχείλιση των καναλιών με αποτέλεσμα να προκαλούνται κατ' επανάληψη  πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.
Να σημειώσουμε ότι εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια, δεν έχει  πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των συγκεκριμένων καναλιών αποστράγγισης και απορροής  των υδάτων.
Πρόκειται για εργασίες που η μη πραγματοποίηση τους, εντάσσεται στην έλλειψη των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών  έργων  και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΕ Έβρου. Έργα τα οποία, για όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, και για τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν είναι επιλέξιμα και συνεπώς δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τα ταμεία της Ε.Ε. ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς δεν ωφελούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Επειδή όμως τα παραπάνω είναι έργα απολύτως αναγκαία για τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής της Π.Ε. Έβρου,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·         Την χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τον άμεσο καθαρισμό των καναλιών αποστράγγισης και απορροής των υδάτων, ώστε να μην είναι εκτεθειμένες οι καλλιέργειες και οι υποδομές στις πρώτες βροχές.
·         Να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των υποδομών που έχουν υποστεί καταστροφές, από τις προηγούμενες πλημμύρες στην περιοχή της Π.Ε. Έβρου
14/10/2016
 Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής,
 Γιάννης Δελής