Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Περπατούν 6 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Αγροτικό Ιατρείο




Ανακοίνωση
Οι κάτοικοι της Αγριάνης στον 21ο αιώνα περπατούν 6 χιλιόμετρα για να συναντήσουν τον αγροτικό γιατρό.
Την ώρα που  βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και οι δυνατότητες για να ικανοποιήσουν οι άνθρωποι τις ανάγκες τους είναι τεράστιες  ,   δυστυχώς οι κάτοικοι της Αγριάνης,  ενός χωριού,  λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Σουφλί,  με 530 κατοίκους, με νηπ/γείο και 6/θέσιο Δημοτικό σχολείο,  αναγκάζονται  με κάθε μέσο, με αγροτικά μηχανήματα, ποδήλατα , αλλά πολλές φορές και με τα πόδια,  χειμώνα - καλοκαίρι ,  να περπατούν  6 χιλιόμετρα , για να φτάσουν στο αγροτικό ιατρείου Πρωτοκκλησίου   και να συναντήσουν τον αγροτικό γιατρό  για μια  απλή εξέταση ή να γράψουν τα φάρμακά τους.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Είναι ντροπή   να βλέπεις,  άρρωστα παιδιά , ανήμπορους γέρους, γυναίκες,  να περπατούν χιλιόμετρα,  για να συναντήσουν τον   Αγροτικό  γιατρό.   Οι ευθύνες  όλων των κυβερνήσεων,  που χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζουν το Δημόσιο σύστημα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία,  είναι τεράστιες .
Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σουφλίου,  που δε  φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να διαμορφώσει  στην    Αγριάνη έναν χώρο κατάλληλο  για να λειτουργεί ως αγροτικό ιατρείο και να σταματήσει επιτέλους  η ταλαιπωρία των κατοίκων της Αγριάνης. 
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ   καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας,  να μην συμβιβάζονται  με τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ν.Δ και  του ΣΥΡΙΖΑ   και  να διεκδικήσουν  στα πλαίσια ενός αναβαθμισμένου Δημόσιου συστήματος υγείας, αγροτικά ιατρεία  στελεχωμένα και εξοπλισμένα για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου.
                       8/10/2019