Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Παρασκευή 18/10/2019 - 13:39
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής έγραψαν χουντικά συνθήματα στο πανεπιστήμιο - Καταγγελία της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Μέσα στα σκοτάδια -όπως συνηθίζουν- οπαδοί της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής έριξαν το φασιστικό τους δηλητήριο, γράφοντας συνθήματα υπέρ της χούντας στο χώρο του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα. Τα φασιστοειδή, εκτός από την εξύμνηση του δικτάτορα Παπαδόπουλου, έσπευσαν να βρωμίσουν το πανεπιστήμιο με συνθήματα κατά της ΚΝΕ. 
Με αφορμή την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων, το ΤΣ Έβρου της ΚΝΕ τονίζει τα εξής:
«Η περίοδος, την οποία επέλεξαν, δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για μια περίοδο, όπου επιχειρείται μια αντικομμουνιστική προπαγάνδα, μια προσπάθεια εξομοίωσης από ΕΕ - αστικά κόμματα του τέρατος του φασισμού με την πιο πρωτοπόρα θεωρία της κατάργησης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο τον, σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Παίρνουν θάρρος από τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έχει τεράστιες ευθύνες για την αλλαγή του ποινικού κώδικα που ρίχνει τη ΧΑ στα μαλακά και από το δόγμα νόμος και τάξη της κυβέρνησης της ΝΔ που βάζει απέναντι κάθε προσπάθεια εργαζόμενου, φοιτητή, μαθητή να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει.
Δεν θα τους περάσει. Ο λαός του Έβρου και της Ορεστιάδας έχουν μνήμη. Έχουν νιώσει από πρώτο χέρι το τι εστί ξεριζωμός και ρατσισμός. Ο λαός του Έβρου έδωσε τα καλύτερα παιδιά του απέναντι στους ναζιστές κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους την περίοδο '41-'44. Δεν ξεχνά τους δολοφονημένους αγωνιστές από τους φασίστες εγκληματίες στο Διδυμότειχο και στο Ποιμενικό.
Οι φασίστες είναι το "μακρύ χέρι" αυτού του συστήματος γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τους Κομμουνιστές. Γιατί οι Κομμουνιστές είναι μπροστάρηδες στην οργάνωση και διεκδίκηση σήμερα του λαού για μια ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, γιατί οι Κνιτες και οι Κνιτισσες μέσα στο Πανεπιστήμιο βγαίνουν μπροστά να διεκδικήσεις ανθρώπινες συνθήκες σπουδών, ένα πτυχίο που να έχει αξία. Αυτό ενοχλεί γι’ αυτό βάζουν τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής μπροστά.
Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν στόχο όμως αποκλειστικά το ΚΚΕ. Έχουν στόχο το ίδιο το εργατικό, το φοιτητικό κίνημα, τον άνεργο, το μετανάστη. Επιτίθενται στο ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό, τον εθνικισμό, να βάλει φρένο στη ΧΑ, γιατί αντιπαλεύει το σύστημα που τη γεννά, τον καπιταλισμό.
Στις γειτονιές της Ορεστιάδας δρουν αγωνιστές και αγωνίστριες που δεν ''μασάνε'' από τέτοιες απειλές. Θα μας βρουν μπροστά τους. Να μην αφήσουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά. Να μην αφήσει τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με το φασιστικό μίσος.
Απομονώνουμε τους φασίστες από τις σχολές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς.
Τσακίζουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».